Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 og 2022 Læs mere
8 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 9.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Jotunheimen betyder ”Kæmpernes hjem”, da de 23 højeste bjerge i Norge findes i dette område, blandt andet Galdhøpiggen (2.470 m) og Glittertind (2.465 m), som vi vil bestige på dette trek. De mange højdemeter giver en udfordrende vandretur og mange flotte udsigter. I nationalparken er det muligt at plukke bær og svampe, fiske og slå sit telt op hvor man vil, hvilket giver os en utrolig frihed, og gør turen endnu mere spændende.

Jysk Rejsebureau står for en dygtig rejseleder, alt transport samt overnatning inden og efter vandreturen. Du står selv for alt udstyr, herunder også telt og kogegrej. For at minimere vægten i din rygsæk, kan du med fordel dele telt og kogegrej med en eller flere af de andre på trekket. Jysk Rejsebureau hjælper selvfølgelig med kontakt til de andre deltagere via en Facebook-gruppe og et informationsmøde inden afrejse, hvor det blandt andet vil være muligt at koordinere deling af telt og kogegrej.

Bedste rejseperiode

Denne rejse ligger om sommeren, som er det bedste tidspunkt at vandre i dette område, da der så burde være fri for sne på de fleste stier. Vi vil ofte opleve høj sol om dagen, og der kan nogle dage være frostgrader og kold vind om natten.
Vejret i Norge er meget foranderligt, og du bør være forberedt på uventede vejrforhold.
Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt til Norge er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra København og ankomst til Norge
Vi mødes i Kastrup lufthavn, og flyver samlet til Oslo. Det er også muligt at flyve fra Billund, Ålborg og Aarhus. Kontakt din rejsekonsulent for tider og priser. Ved ankomst bliver vi hentet og kørt til byen Gjendesheim, hvor vi skal overnatte i hytte den første nat. Når vi er velankommet til hytten, vil der være aftensmad og gennemgang af vandreturen. (A)
2. dag: Gjendesheim til Memurubu via Besseggen bjergkam
Vi starter dagen med morgenmad, inden vi begiver os ud i vildmarken. Vandreturen går direkte fra hytten og ud på stierne. Dagen i dag går via den smukke Besseggen bjergkam med udsigter til de grønne bjergsøer nedenfor. Vandreturen via Besseggen er kåret til en af de bedste vandreture af National Geopgraphic. (M) Anslået trekkingtid: 6-8 timer, 13 km.
3. dag: Memrubu til Gjendebu via Bukkelægret
Turen i dag går stejlt op til Memurutunga plateauet. Undervejs går vi forbi mange søer, hvor vi kan være heldige at fange en ørred til frokost. Vi nyder udsigten fra toppen, inden turen går stejl ned til Gjendebu-hytten fra 1871, som ligger ved søen Gjende. Anslået trekkingtid: 5-7 timer, 10 km.
4. dag: Gjendebu til Spiterstulen
I dag skal vi ud på turens længste dagsetape. Vi går op til Storådalen forbi Hellerfossen, et stort flot vandfald og ind i Urdadalen. Vi når dagens højeste punkt, Urdadalsbandet i 1660 m efter ca. 12 km. Vi vandrer herefter næsten 700 m længere op, her stiger det jævnt uden lange stejle stigninger. Anslået trekkingtid: 8-9 timer, 23 km.
5. dag: Dagstur til Galdhøpiggen, Nordeuropas højeste bjerg (2469 m)
Galdhøpiggen, også kaldet ”Norges tag”, er Nordeuropas højeste bjerg. Vi bestiger Galdhøpiggen som en dagstur fra vores lejr i Spiterstulen, så vi skal denne dag ikke bære så meget på ryggen. Turen til toppen tager ca. 4 timer og nedstigningen ca. 3,5 time. Fra toppen er der en fantastisk smuk udsigt ud over hele Jotunheimen. Anslået trekkingtid: 7-9 timer, 13 km.
6. dag: Spiterstulen til Glitterheim, og bestigning af Glittertind (2464 m)
På dagens etape fra Spiterstulen til Glitterheim skal vi bestige Norges anden højeste bjerg Glittertind (2464 m). Vi starter i 1100 m og efter ca. 9 km når vi toppen i 2464 m. Det betyder, at vi skal gå meget op og ned, så selv om det er en af turens korteste vandredage, så skal vi nok have ømme ben, når vi slår vores telte op i Glitterheim med udsigt Glittertinden. Anslået trekkingtid: 6-7 timer, 15 km.
Day 7: Glitterheim til Gjendesheim
I dag vandrer vi retur til, hvor vi startede i Gjendesheim. I området lever mange rener, så der er gode chancer for at se dette prægtige dyr. Vi overnatter ved samme hytte, som den første nat. (A) Anslået trekkingtid: 7-8 timer, 21 km.
Day 8: Transport fra Jotunheimen og fly til Denmark
Efter morgenmaden i hytten, bliver vi hentet og kørt til Oslo, hvorfra vi flyver retur til Kastrup. (M) Det er muligt at udvide rejsen, så man flyver hjem senere. Jysk Rejsebureau kan hjælpe med at skræddersy den videre rejse med f.eks. hoteller, billeje eller ture.

Overnatninger

2 overnatninger i vandrehytte i Gjendesheim, 1 inden trekket og 1 efter
5 overnatninger i eget telt på trekkingturen

Hytten før og efter trekket er på sovesal. Det er muligt at tilkøbe singleværelse eller doubleværelse mod gebyr hvis det er ledigt.

På trekket skal man selv stå for telt til turen. Vi vil forsøge at sætte folk sammen, så man kan sove to og to sammen, og kan hjælpe hinanden med at bære teltet og kogegrej. Vi forsøger at sætte folk sammen, hvis man ønsker dette, men det kan ikke garanteres.

Bemærkninger

Da I bevæger jer rundt i den barske natur, skal I være sikre på at udstyret holder. Derfor har Jysk Rejsebureau udarbejdet en vejledende udstyrsliste. I skal selv medbringe alt udstyr, men tilmelder man sig turen alene, vil vi forsøge at finde en anden fra gruppen, som man kan dele telt og kogegrej med, så man ikke skal bære det hele selv.

Hvad kræver det af dig?
Du skal være i rigtig god fysisk form og være i stand til at bære egen bagage, samt udstyr som sovepose, liggeunderlag, telt, kogegrej, etc. Har man det rigtige udstyr, og har man trænet inden afrejse, kan de fleste komme med på rejsen.
Denne rejse er generelt ikke egnet for bevægelseshæmmede.

Afrejsedatoer

Status Rejseperiode Tilmeldingsfrist Pris
Ledige pladser Rejseperiode19.06.22 - 26.06.22 Tilmeldingsfrist31-05-2022
9.495,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode10.07.22 - 17.07.22 Tilmeldingsfrist21-06-2022
9.495,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode14.08.22 - 21.08.22 Tilmeldingsfrist26-07-2022
9.495,-
Reserver
Tryghedsgaranti

Information

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Rejsen sælges som en hel “pakke”, og hvis der ønskes individuelle ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de ydelser, der ikke benyttes. Anden hjemrejse kan arrangeres, såfremt der er plads på flyene, og mod et tillæg.

Gruppestørrelse

Minimum 9 deltagere, maksimum 14 deltagere.

Næste: 19-06-2022
Se alle afrejsedatoer

Prisen er inklusiv

 • Flybillet København* – Oslo t/r (inkl. bagage)
 • Dansk Rejseleder
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Transfer ifølge program
 • Infomøde inden afrejse med gennemgang af ruten og udstyr
 • Minimum 15% rabat på udstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Mulighed for at leje rygsæk for 100 kr. pr. mdr.
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Udstyr til trekking turen (telt, sovepose, kogegrej etc.)
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Fisketegn hvis man ønsker at fiske (ca. 275 NOK)
 • Single eller double værelse inden og efter trekking turen hvis man ønsker dette
 • Drikkepenge
 • Drikkevarer
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Prisbemærkning

Hvis du vil sikre dig en plads på en bestemt tur, så klik på ”Reserver”. Der opkræves et depositum, som fratrækkes den samlede pris når turen betales (ca. 2 måneder inden afrejse). Har du brug for at vide mere inden du beslutter dig, så book et møde (som også kan afholdes over telefon) med en rejsekonsulent.

Depositummet på de 1.000kr. er ikke refunderbart.

*Det er også muligt at flyve fra Billund, Ålborg og Aarhus. Kontakt din rejsekonsulent for tider og priser.

Ønsker du at forlænge din rejse efter grupperejsen med dansk rejseleder, kan Jysk Rejsebureau hjælpe med at skræddersy din videre rejse.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Rejsekonsulent Vicky Bøgh Henneberg

Vicky Bøgh Henneberg

Rejsekonsulent

vihe|jr.dk
Rejsekonsulent Jette Brinch Vestergaard

Jette Brinch Vestergaard

Rejsekonsulent

jeve|jr.dk
Sofus Lassen

Sofus Lassen

Rejsekonsulent

sola|jr.dk
Til top