Nu kan danske rejsende få hjælp til at udforske Sydafrikas nationalparker og vinmarker på fire hjul. Jysk Rejsebureau har nemlig som den første danske rejsearrangør lanceret skræddersyede autocamperferier i Sydafrika.

Og med en unik kombination af afrikansk kultur, vilde safarioplevelser, fascinerende historie og lave priser er destinationen en værdig konkurrent til andre populære roadtrip-rejsemål, vurderer direktøren.

Nu får danskere, der drømmer om at opleve "the big five" og besøge lokale vinproducenter i Sydafrika, mulighed for at udforske landet på egen hånd - på roadtrip i autocamper. Jysk Rejsebureau, der årligt skræddersyer cirka 20.000 rejser til hele verden, har nemlig som den første danske rejsearrangør introduceret skræddersyede camperferier til det ikoniske safariland.

- Sydafrika er et nemt land at rejse rundt i, og med en camper får man mere frihed på rejseruten - og mulighed for at tilbringe en større del af ferien ude i naturen og nationalparkerne, fordi man ikke behøver køre til og fra overnatningsstederne. Samtidig er man ikke afhængig af at finde en restaurant, når maverne rumler - man kan bare holde ind til siden og spise frokost med udsigt over vinmarkerne, havet eller ved picnicområderne i nationalparkerne, forklarer Niels Amstrup, direktør i Jysk Rejsebureau

En værdig konkurrent til USA
Lanceringen af camperrejser til Sydafrika sker i kølvandet på en stadigt stigende interesse for landet blandt danske rejsende: I perioden januar-september 2018 er Jysk Rejsebureaus salg af rejser til Sydafrika steget med 29 pct. sammenlignet med året før. Noget, der ifølge direktøren, bl.a. skyldes rejsemålets alsidighed:

- Foruden afrikansk kultur, safarioplevelser og hele historien omkring Mandela og apartheid kan man også opleve lokale vingårde langs The Garden Route, fantastisk dykning ved østkysten, hvaler i Hermanus samt vandring omkring Drakensbjergene. Samtidig er Cape Town en fed storby med gode strande og det ikoniske Table Mountain. Og så har Sydafrika den fordel, at det er i samme tidszone som Danmark, så man slipper for jetlag - ligesom der er flere nationalparker i malariafri områder, hvilket især er attraktivt for dem, der rejser med børn, beretter Niels Amstrup, der peger på destinationen som alternativ til bl.a. USA:

- Den store variation i oplevelserne kombineret med den lave valutakurs gør Sydafrika til en værdig konkurrent til fx USA, Canada, Australien og New Zealand, der alle er meget populære roadtrip-destinationer. Hvis man sammenligner med disse rejsemål, er det jo nærmest gratis at rejse rundt i Sydafrika, griner direktøren med henvisning til, at en flaske god vin på en restaurant med havudsigt koster cirka 50 kr.

Også ideelt til storbyferie
Vil man have det optimale ud af sit Sydafrika-roadtrip, anbefaler direktøren at sætte fire uger af - ligesom man ofte gør til Australien- og New Zealand-rejser. Har man kun en uges ferie til rådighed, er der dog ikke grund til at afskrive rejsemålet:

- Med fire ugers ferie vil det være oplagt at flyve til Johannesburg og tilbringe nogle dage på safari, køre ned langs Garden Route og vinmarkerne og så slutte i området omkring Cape Town og flyve hjem derfra. På den måde kan man både nå safari, vingårde, hvaler og storby. Men man kan faktisk også nå en masse på kun en uges storbyferie i Cape Town. Hvis man tager et aftenfly fra London, er man i Cape Town næste morgen. Og inden for to-tre timers køreafstand kan man på en uge både overnatte i vinområderne, tage på bjergvandring og opleve både pingviner og hvaler, foreslår Niels Amstrup.

Praktisk information
Sydafrika ligger på den sydlige halvkugle og har derfor vinter i den danske sommer - men man kan rejse dertil hele året.

Selvom infrastrukturen i Sydafrika gør det nemt at rejse rundt på egen hånd, påpeger direktøren, at det er vigtigt at bruge sin sunde fornuft på camperferien. Sikkerhedsniveauet er ikke som i fx USA eller New Zealand, og det er derfor vigtigt at planlægge sin rute, så man er fremme ved sit overnatningssted, inden det bliver mørkt - og undgå at køre om natten.

Se mere om camperferie i Sydafrika her.

Sydafrika, Camper, FAmilie
Til top