I perioden januar-maj 2019 har Jysk Rejsebureau fordoblet salget af aktive grupperejser med dansk rejseleder - til fx Tanzania, New Zealand, Ecuador og Peru. Og på baggrund af en fortsat voksende interesse for aktive ferieoplevelser - særligt vandring - satser rejsearrangøren, der ellers primært er kendt for at skræddersy rejser til oversøiske rejsemål, nu også på aktive grupperejser i Europa. Første nyhed er fem vandrerejser på Caminoen, og flere nye rejsemål er allerede på tegnebrættet.

Interessen for aktive rejser er støt stigende. Det erfarer Jysk Rejsebureau, der i perioden januar-maj 2019 fordoblede salget af aktive grupperejser med dansk rejseleder - til fx Tanzania, Sri Lanka, New Zealand, Kenya, Ecuador, Peru og Indien - sammenlignet med samme periode sidste år. Derfor satser rejsearrangøren, der ellers særligt er kendt for at skræddersy oversøiske rejser, nu på at udvikle aktive grupperejser med dansk rejseleder til europæiske rejsemål.

- Vi har længe drømt om at udvikle flere aktive rejser inden for Europa, der byder på mange fantastiske vandremuligheder. Vi startede med en grupperejse til Island sidste år. Nu lancerer vi grupperejser med dansk rejseleder på Caminoen - og en række andre europæiske rejsemål er også på tegnebrættet. Det giver mulighed for aktiv ferie, uden at man skal hive flere uger ud af kalenderen - og så er det typisk også billigere end at tage til et andet kontinent på vandreferie, forklarer Niels Amstrup, direktør i Jysk Rejsebureau, der peger på flere årsager til, at aktive ferier - særligt vandring - er populært:

- Der findes næsten ikke noget mere meditativt end at vandre - uanset om det er i Nepal eller i Spanien. Det er en mulighed for at "tappe ud" fra sin hverdag, tømme hovedet og få tænkt en masse tanker. Samtidig har vandreferie den fordel, at man møder de lokale på en helt anden måde, end hvis man fx rejser på badeferie. Man kommer igennem små landsbyer og lokalsamfund - og kommer på den måde tættere på kulturen i det land, man rejser i, vurderer direktøren.

Aktive oplevelser i alle rejser
Sideløbende med den stigende interesse for aktive grupperejser med dansk guide oplever Jysk Rejsebureau også en fortsat voksende interesse for aktive oplevelser på de skræddersyede, individuelle rejser.

- Vi ser en generel tendens til, at vores kunder gerne vil ud at vandre, cykle eller på anden måde være aktive, mens de holder ferie. Kigger man fx på sommerens store destinationer som Indonesien og USA, indeholder størstedelen af rejserne et aktivt element. I Indonesien er det ofte vulkan-bestigning, hvor der er flere muligheder, afhængigt af om man vil bruge en halv eller flere dage - og i USA er det typisk vandreture rundt i nationalparkerne, der hitter, beretter Niels Amstrup, hvis team årligt skræddersyer 21.000 rejser for eventyrlystne danskere.

Ikke en fysisk hård tur
Inden for det næste halvandet år har Jysk Rejsebureau planlagt fem grupperejser på Caminoen - med plads til 14 deltagere på hver tur. Rejsen starter i byen Sarria, hvorfra deltagerne begynder den ikoniske pilgrimsvandring. Efter fem dage med 6-7 timers daglig vandring i naturskønne omgivelser ankommer gruppen til den hellige by, Santiago de Compostela, rutens endepunkt. Den sidste dag er der mulighed for at udforske de lokale markeder, pladser og cafeer i byen, inden turen går tilbage til Danmark. På hele turen ledsages gruppen af en af Jysk Rejsebureaus guider, der selv tidligere har gået turen.

- Selvom man selvfølgelig skal vandre i mange timer hver dag, er det ikke som sådan en fysisk hård tur. Det handler mere om at nyde naturen og de små landsbyer, man møder undervejs, samt at få tømt hovedet og få et afbræk fra hverdagen. Samtidig er det jo også en oplagt mulighed for at møde nogle, der deler samme interesse for vandring, natur og kultur som én selv, forklarer direktøren.

Praktisk information
Den aktive grupperejse med dansk rejseleder til Caminoen koster for fra 8995 DKK per person inkl. fly t/r fra København, overnatninger, morgenmad, guide, bagagetransfer og Pilgrimspas.

Rejsen varer 8 dage og er indtil videre planlagt med afrejse på følgende datoer: 19/10 2019 samt 18/4, 16/5, 12/9 og 3/10 2020.

Den gule muslingskal som viser vej på Caminoen. Caminoen, Spanien
Til top