KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
Rejseforslagene her på siden er eksempler på rejser til Spanien. Du kan få skræddersyet din rejse til Spanien helt efter dine ønsker eller du kan købe et rejseforslag præcis som det ser ud.

Lad dig inspirere af rejseforslagene herunder som Jysk Rejsebureaus rejseeksperter har sammensat, eller kontakt os allerede i dag og lad os sammen planlægge din rejse til Spanien.

Viser 10 oplevelser

Både ved De Kanariske Øer

De Kanariske Øer i sejlbåd

Bølgebrus, frisk havluft, åbne vidder og en verden, som ligger for dine fødder. Tag med på et sejlereventyr, som bringer dig til tre af De Kanariske Øer. Oplev Tenerife, La Gomera og La Palma både til lands og til vands. Spis under stjernerne til lyden af bølger og hold udkig efter delfiner i horisonten.
Læs mere
9 dage
APRIL - OKTOBER
fra 11.495,-
Vandring på caminoen helt til verdens ende

Vandring på caminoen helt til verdens ende

Dit eventyr på caminoen fra Sarria til Muxia er den klassiske Frances caminovandring med et tvist. Du passerer huse bygget af sten, går langs marker og gennem skove til Santiago de Compostela. Herfra fortsætter du langs kysten til "verdens ende" Finisterre og afslutningsvis fiskerbyen Muxia.
Læs mere
12 dage
APRIL - OKTOBER
fra 12.995,-
Cykel på caminoen Spanien

Den Franske Camino på cykel

Skab minder for livet på denne rejse, hvor du indtager Camino Francés på cykel. Du kan se frem til pilgrimsstemning, charmerende landsbyer, bjerge og velduftende skove. Tilbagelæg 205 km og pust ud foran katedralen i Santiago de Compostela.
Læs mere
8 dage
APRIL - OKTOBER
fra 12.495,-
Kvinde ser ud over Toledo i Spanien

I bil gennem Spanien og Portugal

Oplev det ægte Spanien og charmerende Portugal på denne kør-selv-rejse, der byder på nye og gamle hovedstæder, autentiske regioner, historiske byer og dramatiske landskaber spækket med vinranker. Glæd dig til gyldne byer, portvin og brusende floder.
Læs mere
14 dage
APRIL - OKTOBER
fra 16.995,-
Flamenco kjoler i Andalusien Spanien

Kør-selv ferie i Andalusien med familien

Er I tiltrukket af en kør-selv ferie, hvor friheden i egen bil kombineres med overnatninger hos komfortable hoteller og udvalgte ture, så er denne familierejse noget for jer. Oplev fantastiske udsigter i enestående natur, fordyb jer i historien og kulturen og nyd skønne, spanske strande. Andalusien tilbyder alt dette og mere til.
Læs mere
14 dage
APRIL - OKTOBER
fra 11.995,-
fra 8.995,-
Espot nationalpark, Spanien

Aktivt kør-selv eventyr i Spanien

Elsker du at opleve nye steder på en aktiv måde, er denne rejse skræddersyet til dig. Rul vinduet ned i din lejebil og kør fra San Sebastián til Barcelona, mens du undervejs bliver klogere på Spanien og udfordrer dig selv fysisk med aktiviteter som surfing i San Sebastian, rappelling, vandring og riverrafting ved Espot.
Læs mere
11 dage
APRIL - OKTOBER
fra 16.995,-
Villa Moraira villaleje Spanien

Tre-generationersrejse - egen villa i Spanien

Tag hele familien med til Spanien og bo i egen villa med pool og lejebiler. Spanien og Costa Blanca byder på strand, afslapning, familietid og oplevelser for alle aldre. Glæd dig til et uforglemmeligt familieeventyr.
Læs mere
7 dage
HELE ÅRET
fra 5.295,-

Villa i Spanien med egen padelbane

Tag dit padelbat med på rejsen. Flyt ind i en villa med privat padelbane i lækre omgivelser i den spanske region Catalonien og nyd aktive dage med familien eller vennerne.
Læs mere
7 dage
HELE ÅRET
fra 5.295,-
På togrejse igennem Spanien

På togrejse igennem Spanien

Få en anderledes rejseoplevelse, når du rejser med tog rundt i det nordlige Spanien. På rejsen kommer du forbi Spaniens to største byer, Madrid og Barcelona, den anerkendte vin- og tapasby Logroño, surf og kultur i baskerbyen San Sebastián, samt afslapning, sightseeing og adventure på solrige Mallorca. Læs mere her
Læs mere
15 dage
APRIL - OKTOBER
fra 7.495,-
Surfing på Fuerteventura

Surfing på Fuerteventura

Er du på jagt efter en rejse, hvor du kan surfe, finde nye venner og nyde solens varme, så byder vores surfophold på Fuerteventura dig pænt velkommen!
Læs mere
8 dage
HELE ÅRET
fra 6.995,-

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her

Værd at vide om Spanien

Få info og fakta om Spanien lige her!
weather

Vejret i Spanien

Vejret i Spanien byder på stor variation. Det nordlige Spanien har bedst vejr fra april til oktober. Fra juni til august oplever du mest tørt og solrigt vejr samt de højeste temperaturer, mens vinteren ofte er våd og kølig. I det centrale Spanien, f.eks. Madrid, er sommeren meget varm. Her kan temperaturen snige sig op på over 40 grader. Forår og efterår byder på de mest behagelige temperaturer. I det sydlige Spanien og De Baleariske Øer, f.eks. Mallorca, er gennemsnitstemperaturen 20-30 grader om sommeren og 10-20 grader om vinteren. De Kanariske Øer ligger ud for Afrikas kyst og har høje temperaturer det meste af året. Om sommeren kan du forvente omkring 30 grader, mens vinteren byder på ca. 20 grader i dagtimerne.
travel

Bedste rejsetidspunkt

På grund af variationen i vejret afhænger det bedste rejsetidspunkt i Spanien også af, hvor du ønsker at rejse hen i landet. De Kanariske Øer og til dels også Andalusien og De Baleariske Øer kan du besøge året rundt, pga. de høje gennemsnitstemperaturer. Det nordlige Spanien, hvor du bl.a. kan vandre på Caminoen, er bedst at besøge fra april til oktober, hvor vejret er mest tørt og varmt. Den centrale del af Spanien og hovedstaden Madrid er bedst at besøge i forår- og efterårsmånederne, da sommeren kan være meget varm. Juletid, påske og karneval samt til dels også sommermånederne er travle perioder i Spanien. Her kan det være sværere og dyrere at finde et hotel.

Tag på en eventyrlig rejse til Spanien

Spanien er en levende palette af farver, en symfoni af kulturelle oplevelser og en fortryllende rejse gennem historien. På din rejse til Spanien har du mulighed for udforske alt fra storslåede vandreruter, sceniske vinområder, arkitektoniske perler og solbeskinnede kyster med gyldne sandstrande til autentisk flamenco-kultur, traditionsrige festivaler og et enestående traditionelt køkken. Spanien er et af de mest populære rejsemål herhjemme, og selvom du måske allerede har besøgt landet, er der helt sikkert mange flere spanske eventyr, der venter på dig.

Farverige flamencokjoler i Malaga, Spanien

På opdagelse i de spanske storbyer

Spanien rummer mange spændende byer, og en af dem er hovedstaden Madrid, der gemmer på et livligt kultur- og natteliv, hyggelige plazaer, historisk arkitektur, smukke byparker og god shopping. Oplev Palacio Real, der fortæller om Spaniens kongelige historie, og Prado-museet med sin imponerende samling af europæisk kunst, herunder mesterværker af Velázquez, Goya, og El Greco.

I storbyen Barcelona finder du brede shoppingstræder, populære badestrande og en unik samling af arkitektoniske mesterværker. Flere steder fornemmer du Antoni Gaudís aftryk på byen, i særdeleshed ved den berømte katedral La Sagrada Família, der rækker højt mod himlen og på fortryllende vis blander gotisk og moderne arkitektur. Læg også et besøg forbi Ramblaen, der altid summer af liv med gadekunstnere, musikere, markeder og shopping i lange baner.
Tag ud i Madrid og se springvand, paladser og katedraler

Tag på store trekking-eventyr i Spanien

Snør vandreskoene og tag på et trekking-eventyr, du sent vil glemme. Spanien kan bryste sig af et imponerende og alsidigt naturlandskab med bl.a. Pyrenæerne helt i nord, Andalusiens idylliske dale i syd og De Kanariske Øers betagende vulkanske landskaber, der alle byder op til vandreture. Mange steder i Spanien finder du velafmærkede vandreruter, der fører dig gennem hjertet af landets smukke og varierende natur.

Se også: Vandring i Tramuntana-bjergene på Mallorca med dansk rejseleder.

Par hiker på La Gomera i Spanien

Gå den legendariske Caminovandring i Spanien

På din rejse til Spanien kan du også tage på storslået camino-vandring langs nogle af de mest ikoniske vandreruter. En af disse er Camino Francés, der bl.a. fører dig gennem hyggelige landsbyer med historiske omgivelser, enestående udsigtspunkter, grønne skove, frodige frugtplantager samt små vandløb og brusende floder. En anden og i særdeleshed meget smuk rute er Camino Del Norte, som også er oplagt at følge på cykel.

Kom med på Camino Francés med dansk rejseleder.
Kom med på Camino Portugues med dansk rejseleder.
Ankomst til Finisterre, Spanien

Tag på solrige ø-eventyr i Spanien

Du har også mulighed for at tage på en fantastisk ø-ferie til De Baleariske Øer og De Kanariske Øer med masser af muligheder for at slikke sol ved de mange skønne badestrande, udforske den flotte natur langs kysten eller nyde livet på havet.

Mallorca byder på betagende naturlig skønhed, f.eks. i Serra de Tramuntana-bjergene og de skjulte bugter. På Tenerife finder du Spaniens højeste bjerg Teide, som er en vulkansk nationalpark og et sandt paradis for naturelskere, og på Gran Canaria kan du opleve imponerende sandklitter, frodige bjerge og en rig kultur og historie, der især er fremtrædende i Las Palmas’ gamle bydel og Arucas historiske centrum.

Læs mere om vandring i Tramuntana-bjergene på Mallorca med dansk rejseleder.
Playa Jardin ved Puerto de la Cruz, Tenerife

Smag på det autentiske spanske køkken

Tag på en kulinarisk rejse gennem Spanien, og oplev en eksplosion af smag og glæde. Spanien præsenterer en spændende madkultur, der især er kendetegnet ved sin enkelhed, brug af friske råvarer og intense smage. Her kan du bl.a. prøve lækre tapasanretninger, paella, lufttørrede skinke, friske skaldyr og fisk, kolde supper og traditionelle gryderetter. Trænger du til lidt sødt, kan du sætte tænderne i de populære churros, der på traditionel vis serveres med en kop varm chokoladesovs til at dyppe dem i.
Du må ikke gå glip af at prøve den lokale spanske ret paella
faq

Hvor ligger Spanien?

Spanien ligger i Sydvesteuropa. Landet grænser op til Frankrig, Portugal, Gibraltar, Marokko og Andorra.

Hvad er hovedstaden i Spanien?

Madrid er Spaniens hovedstad og landets største by. Der bor mere end 3 millioner indbyggere i Madrid.

Hvor stort er Spanien?

Spanien har et areal på 505.944 km2 (Kilde: EU Oplysningen). Dermed er Spanien mere end 11 gange større end Danmark.

Hvad er Spanien kendt for?

Spanien er kendt for mange spændende storbyer, heriblandt Madrid, Barcelona, Sevilla og Malaga. Derudover er landet kendt for sine smukke strande og populære ferieområder, en farverig kultur med bl.a. flamenco-dans og traditionsrige festivaller, og så selvfølgelig den enestående spanske madkultur med bl.a. spansk tapas, paella og gazpacho.
Er du til vandreferier, kender du helt sikkert Spanien som hjemland for Caminoen – de historiske pilgrimsvandringer, der alle slutter i Santiago de Compostela.

Hvor mange indbyggere er der i Spanien?

Ved seneste opgørelse var der 47.432.805 indbyggere i Spanien (1. januar 2022). Kilde: EU Oplysningen

Indret din rejse til Spanien, som du vil

Hos Jysk Rejsebureau er vi eksperter i at sammensætte drømmerejser, der matcher dine ønsker, behov og budget. Vores rejsekonsulenter har selv rejst Spanien tyndt, og de står klar til at tilrettelægge og arrangere både aktiviteter og alt det praktiske for dig på din rejse. Du får også masser af gode råd og tips samt inspiration til skjulte perler og unikke oplevelser, som du ikke finder i Lonely Planet's "Turen går til Spanien".

Book et uforpligtende møde hos os i dag. Så skræddersyr vi en eventyrlig rejse til Spanien for dig.


Til top