Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 og 2022 Læs mere
11 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 12.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Dit øhop på De Kanariske Øer starter på øen La Gomera, der er kendt som et sted, hvor du kan vandre med udsigt mod hav og dale. Det er den næstmindste af de vidunderlige Kanariske Øer, og du vil opleve steder, hvor tiden har stået stille. Gå gennem brostensbelagte gader i den hvidstenskalkede by Agulo og mærk historiens vingesus. Vandreturene på øen vil tage dig af stier ned i dale og op ad bakkesider til betagende udsigter. Særligt klippeformationen Roque Cano og vandreturen ind i Parque Nacional Garajony er noget helt specielt, da naturen her viser sig fra sin smukkeste side.

Øhoppet fortsætter med færge til Tenerife, der er den kanariske øgruppes største ø, hvor du af løkkeformede vandrestier kommer gennem fyrreskov i bakkerne til Vilaflor med udsigt til kartoffel- og vinmarker. Oplev den 3.718 meter høje vulkan Teide, som er omgivet af lavasletter og pinjeskove, der placerer dig midt i et månelignende landskab.

Eventyret slutter i feriebyen Los Cristianos, der inviterer til afslapning på de hvide sandstrande og tid på egen hånd.

Allerede før afrejse vil du modtage en online guidebog og rutevejledning, der kan downloades til din telefon. Her vil være interaktive kort, der viser dig detaljerne for dagens vandrerute, samt information om hver enkelt vandredag med f.eks. antal kilometer, estimeret vandretid, lidt info om det, du ser på ruten mm.

Få information og fakta om Spanien her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Spanien her

Bedste rejseperiode

De Kanariske Øer kan med generelle dagstemperaturer over 20 grader besøges året rundt.

Det er varmest om sommeren, hvor temperaturerne ligger omkring 30 grader, mens vinterhalvåret giver cirka 20 graders varme i dagstimerne.

På Tenerife og La Gomera vil dog dog forekomme mere regn i vinterperioden, og der kan endda komme sne oppe i bjergene.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Spanien er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til De Kanariske Øer
Du flyver fra Danmark til Tenerife på De Kanariske Øer i Spanien, hvor du ankommer senere samme dag. Ved ankomst til lufthavnen er der arrangeret transfer til dig til Los Cristianos, hvor du har en enkelt overnatning.
2. dag: Første vandredag på La Gomera
Efter morgenmad på hotellet i Los Cristianos, er der arrangeret transfer til færgelejet. Herfra har du ca. en times sejlads med færge til naboøen La Gomera, hvor du ved ankomst med færgen til San Sebastian de La Gomera vil blive transporteret til udgangspunktet for din første vandretur i Chejelipes. Du har din elektroniske guidebog som følgesvend på dagens 11.3km lange rute, som tager dig dybt ind i San Sebastians imponerende dal. Floden vil være din følgesvend, mens du ad stier gradvist bevæger dig højere op ad bakkesiden, indtil du når frem til en åbning med en enestående udsigt, som gør hele vandreturen værd. Bjergryggen er der, hvor landskabet ændrer sig betydeligt. Her vender skråningen mod den fugtige vind, som giver et køligt strejf af mystik samt liv til det tykke lag af skov. Mens du bevæger dig videre mod dalen Hermigua, vil du på vejen opleve 2 massive klippeformationer, der er bedre kendt som Roques de San Pedro. Du ankommer herefter til Hermigua, der er kendt som øens vandrigeste dal og stedet, hvor der bliver produceret flest bananer på øen. Det er også i Hermigua, du skal overnatte og fordøje dagens indtryk. (M) Anslået vandretid: 3-4 timer, 11,3 km.
3. dag: Vandring i dale, bjerge og landsbyer til klippeformationen Roque Cano
Efter morgenmaden vil du blive transporteret til Agulo, der foruden at være omgivet af stejle bjerge har en fantastisk udsigt over Atlanterhavet. Agulo er en charmerende landsby, der har formået at bevare de brostensbelagte gader, eventyrlige hvidkalkede huse og grønne opdyrkede terrasser. Dagens vandretur tager dig gennem dale, bjerge og landsbyer, hvor tiden har stået stille. Når tiden kommer til en pause, vil et oplagt sted være i skyggen under et mango- eller appelsintræ, hvor du kan hvile benene. Ved slugten Vallehermoso venter klippeformationen Roque Cano, som er et naturmonument, hvis klippevægge når op i en højde af 200 m. Det er også stedet, som markerer starten på den sidste del af dagens vandretur. (M) Anslået vandretid: 4 timer, 13 km.
4. dag: Vandring i grønne og frodige Parque Nacional Garajony
I dag skal du opleve fantastiske Parque Nacional Garajony. Ruten på ca. 14km leder dig op til landsbyen Los Chapines, hvor du af en sti klatrer op af bjergryggen for at komme ind i nationalparken. Med jorden dækket af bregner kan landskabet i nationalparken bedst sammenlignes med Jurassic Park. Mens du stille og roligt kommer tilbage til virkeligheden, begynder landsbyerne at vise sig, men dagen gemmer stadig på en fantastisk oplevelse. En dyb kløft, der åbner sig ud mod havet, vil tage vejret fra dig. Chipude, en landsby oppe i bakkerne, er der, hvor du skal overnatte i nat. (M,A) Anslået vandretid: 4-5 timer, 14 km.
5. dag: Med færge fra La Gomera til Tenerife
I dag går rejsen til Tenerife. Der er arrangeret transport fra hotellet til færgelejet på La Gomera, og fra færgelejet til hotellet i Vilaflor på Tenerife. Færgebilletten arrangerer du selv lokalt, eller med hjælp fra din rejsekonsulent hjemmefra. Ved ankomst til Vilaflor er resten af dagen til fri afbenyttelse, inden det i morgen er tid til at opleve Tenerife’s fantastiske natur på forskellige vandreture. (M,A)
6. dag: Fyrreskov, bakker og havudsigt ved Vilaflor
Din første vandretur på Tenerife vil være formet som en løkke og foregå i bakkerne omkring byen Vilaflor på de skønne stier i skyggen af fyrreskov. Tag en pause og nyd udsigten over byerne samt havudsigten fra toppen 1700 meter over havet. På dagens rute kan du vælge at vandre 11km, eller den lidt længere udgave på 14,5km. Efter dagens vandring er der tid til at nyde den hyggelige, brostensbelagte by Vilaflor, der emmer af landstemning med kartoffel- og vinmarker i baghaven. Byen er den højst beliggende by på Tenerife, og ligger lige syd for vulkanen Teide, hvilket gør det til et oplagt stop for natten før morgendagens vandring i Teide Nationalpark.(M,A) Anslået vandretid: 3-5 timer, 11-14,5 km.
7. dag: Vandring ved Spaniens højeste bjerg i Teide Nationalpark
Hvad der gør Teide nationalpark speciel, er det unikke alpine landskab i en semi-ørken domineret af Teide-bjerget. Det barske og isolerede miljø er stedet for arter, der kun kan findes her, hvilket er grunden til, at det nu betegnes som en nationalpark. Om morgenen vil du blive transporteret til Teide-vulkanens caldera. Dagens vandrerute er ca. 12km lang, og kan forlænges med yderligere 4km, hvis du har lyst til at opleve mere af området ved Teide vulkanen. Ca. 2000meter over havets overflade vil du vandre ved Teides caldera, den cirkulære indsynkning der kan fremkomme efter en vulkans udbrud. Teide-vulkanen står majestætisk med sine 3718meter, og overalt omkring dig vil du se det månelignende landskab med sten i sorte, røde og gule nuancer.(M,A) Anslået vandretid: 4-6 timer, 12-16 km.
8. dag: Sidste vandredag ved Santiago del Teide
Denne morgen er der arrangeret transport fra Teide til Santiago del Teide. Santiago del Teide er en mindre by med hvidkalkede huse og er et perfekt eksempel på ægte kanarisk kultur. I dag er der to forskellige vandreruter at vælge imellem. Du kan vandre i ca. 16,5km i bjergene eller ca. 12km mod havet. Bjergene omkring byen kaldes Montanas Negras og med god grund. Landskabet er et resultat af nyere lavastrømme, der giver området en mørkere farve, der står i kontrast til den grønne farve fra træerne. Går du mod havet, vil du vandre i stenet terræn gennem dalen til toppen af bakkerne, hvor du vil få en unik udsigt til dalen med skove langs bjergrykkene, Teide i baggrunden og samtidig have kig til havet. Efter dagens vandring kan du bruge lidt tid i hyggelige Santiago del Teide, før transferen tager dig til stranddestinationen Los Cristianos for et par afslappende dage.(M) Anslået vandretid: 4-6 timer, 12-16,5 km.
9-10. dag: Afslapning og strandtid i feriebyen Los Cristianos
Den gamle fiskerby Los Cristianos er i dag vokset til en populær ferieby i det sydlige af Tenerife. Selvom byen har vokset sig stor, vil du stadig opleve den gamle charme i de små gader, ved havnen og den hvide kirke Iglesia del Carmen. Med store, hvide sandstrande og lækre restauranter er det oplagt at afslutte vandreferien her og få slappet godt af i kroppen, inden turen igen går hjemad. Vil du gerne opleve mere af Tenerife, er Los Cristianos oplagt som base for dette. Her kan du nemt komme omkring til resten af øen, eller benytte dig af de aktiviteter, der er i Los Cristianos, blandt andet gåtur langs strandpromenaden, shopping, katamaran-bådture, samt et hav af vandsportsaktiviteter. Det er helt op til dig selv, hvordan du vælger at bruge dagen i Los Cristianos.(M)
11. dag: Afrejse fra Tenerife og ankomst til Danmark
I dag er det tid til at sige farvel til De Kanariske Øer for denne omgang. Der er arrangeret transport fra dit hotel til lufthavnen, hvorfra dit fly mod Danmark afgår fra. Hvornår du ankommer i Danmark, afhænger af flyselskabet og dets flytider. (M) Det er muligt at udvide rejse og flyve hjem senere fra Tenerife eller en af de andre kanariske øer. Jysk Rejsebureau kan hjælpe med at skræddersy den videre rejse med f.eks. hoteller, billeje eller ture.

Overnatninger

1 overnatning i Los Cristianos
1 overnatning i Hermigua
1 overnatning i Vallehermosa
1 overnatning i Chipude
2 overnatninger i Vilaflor
1 overnatning ved Teide
3 overnatninger i Los Cristianos

Alle overnatninger er på 2 til 3-stjernet hoteller i delt twin- eller dobbeltværelse med eget bad.

Bemærkninger

Den gennemsnitlige vandredag er på ca. 14 km, den længste dag er på 16,5 km, og den korteste er på 11,3 km. Terrænet er skiftende, og der vil forekomme op- og nedstigninger. Sørg for at vandrestøvlerne er gået til inden afrejse, så risikoen for vabler minimeres.

Bemærk, at deltagelse i trekking, ture og vandsportsaktiviteter er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter.

På de inkluderede transfers kører du i egen bil med spansk chauffør. Bemærk, at chaufføren ofte kun taler et sparsomt engelsk og ikke fungerer som guide.
Tryghedsgaranti

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Rejsen udføres som individuel tur.

Hele året

Pakkeliste

 • Elektronisk guidebog
 • Solcreme
 • Solbriller
 • Solhat eller kasket
 • Snacks
 • Vandtæt dagsrygsæk
 • Gode vandrestøvler eller vandresko
 • Svedtransporterende tøj til trekking
 • Gode trekkingsokker, gerne to par
 • Let regnfrakke eller skaljakke
 • Vandtætte pakkeposer
 • Drikkeflaske
 • Lommelygte/pandelygte
 • Badetøj
 • Evt. vandrestave og kikkert

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Tenerife t/r (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Transport til og fra lufthavnen
 • Transport til og fra færgelejet
 • Transport mellem hoteller og vandreruter
 • Elektronisk vandre-guidebog

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - I Spanien er det god skik at give drikkepenge
 • Drikkevarer
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Færgebillet fra Tenerife til La Gomera t/r

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top