13 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 24.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Denne rejse med dansk rejseleder giver dig mulighed for at komme helt tæt på havets rolige kæmper - blåhvalen. Undervandslivet på Sri Lankas østkyst er enestående, og er derfor mange undervandsentusiasters drøm at opleve. Der er ingen garanti for, at vi ser hvaler, men Ivihar de bedste forudsætninger i denne periode.

Turen inkluderer seks dage, hvor vi fridykker/snorkler med hvaler. Vi benytter små både med kun fire personer per båd, hvilket giver større chance for at se hvalerne tæt på. Vi bor ud for nationalparken Pigeon Island på et tre-stjernet hotel ved stranden. Under opholdet vil der være morgenmad og aftensmad på de dage, hvor vi dykker med hvaler. Rejsen foregår på den srilankanske østkyst, som har sin bedste sæson i rejseperioden. Derfor er der gode chancer for blå himmel og sol. Sigtbarheden vil ofte være på cirka 30-50 meter, mens vandtemperaturen vil være cirka 30 grader.

I rejsen er der også inkluderet besøg ved Sigiriya Rock, Dambulla templet og en jeepsafari i Minneriya Nationalpark, hvor vi kan komme tæt på elefanter, krokodiller, vandbøfler mm.

Bedste rejseperiode

Blåhvaler kommer til Sri Lankas østkyst i en kort periode hvert år som regel i marts og april. Rejsedatoerne er planlagt ud fra, hvornår de sri lankanske eksperter forventer, at blåhvalerne kommer i år.

Den tørreste og bedste rejseperiode for Sri Lankas østkyst og området med de gamle/antikke byer er fra april til september.
Den bedste wildlife-sæson er fra november-april.

Rejseleder

Rejseleder på turen er Lasse Zobbe. Lasse arbejder til daglig som rejsekonsulent og foredragsholder på vores kontor i Aarhus. Han er uddannet kok og dykkerinstruktør. Inden han begyndte som rejsekonsulent hos Jysk Rejsebureau, arbejdede han blandt andet som dykkerinstruktør og snorkelguide i Egypten og Filippinerne. Lasse har en kæmpe passion for at opleve verden, og alt hvad den indeholder. Specielt destinationer med fokus på dyreliv under vand har medvirket til, at hans rejse C.V. er godt fyldt ud. Lasse er et aktivt menneske med hobbyer som dykning, jagt, crossfit, wakeboard og vandring mm. Lasses virke som kok gør også, at han har en naturlig stor passion for mad- og smagsoplevelser, så de lokale delikatesser vil også blive repræsenteret på rejsen.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra København
Vi mødes med rejselederen i Kastrup lufthavn og flyver samlet til Sri Lankas hovedstad Colombo.
2. dag: Ankomst Negombo, Sri Lanka
Ankomst til Colombos Internationale lufthavn. Ved ankomst bliver vi hentet i lufthavnen og kørt til hotellet i Negombo. Resten af dagen tilbringer vi her, med mulighed for at tage en tur på stranden og den første svømmetur i havet.
3. dag: Safari i Minneriya Nationalpark, ankomst til Trincomalee
Efter morgenmaden kører vi mod Trincomalee. Undervejs vil vi gøre stop i Minneriya Nationalpark. Parken er især kendt for sin store bestand af elefanter. De vandrer hertil i tørtiden for at samles ved det store vandområde, Minneriya Tank. Udover elefanter vil der også kunne opleves forskellige hjortearter, aber, desmerdyr, krokodiller, vandbøfler og mange forskellige fuglearter. Efter safarien fortsætter vi turen til Trincomalee, hvor vi tjekker ind på hotellet og spiser aftensmad. (M,A) Køretid ca. 6 timer.
4. - 9. dag: Trincomalee – Fridykning med hvaler
De næste dage har vi base på et hotel nord for Trincomalee. Hotellet ligger ud for havreservatet Pigeon Island. Herfra tager vi dagligt ud for at fridykke med hvaler. Målet er at observere hvalerne under vandet på en sikker afstand. Vi kører fra hotellet tidligt om morgenen (ca. kl. 06.00), og er retur først på eftermiddagen. Resten af dagen er til fri afbenyttelse. Fra hotellet er der mulighed for at tage på små ture på egen hånd, blandt andet tage ind og se Dambulla tempel eller tilkøbe dykning med flaske, hvis man har dykkercertifikat. (M,A)
10. dag: Trincomalee på egen hånd
Dagen er på egen hånd til afslapning eller nye oplevelser. Rejselederen kan hjælpe med at arrangere denne dag ud fra jeres ønsker. (M,A)
11. dag: Vandring ved Sigiriya, videre til Negombo
Efter morgenmaden kører vi mod Sigiriya for at opleve den storslåede hellige klippe. Vi vandrer op på toppen af klippen for at nyde den smukke udsigt og se ruinerne af det gamle kongefort. Vi spiser derefter en god frokost på en lokal restaurant, og fortsætter køreturen til Negombo.(M) Køretid ca. 6 timer.
12. dag: Sidste dag i Negombo - Afrejse fra Sri Lanka
I dag er sidste dag i Sri Lanka. Der vil være mulighed for en tur på stranden, shoppe eller tage på besøg i Sri Lankas hovedstad, Colombo. Om aftenen bliver vi hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder. (M)
13.dag: Ankomst København
Ankomst til Københavns lufthavn. Her slutter turen efter en fantastisk rejse til Sri Lanka.

Overnatninger

2 overnatninger på fly tur/retur til Sri Lanka
2 overnatninger på hotel i Negombo
8 overnatninger på hotel i Trincomalee

Overnatningerne er i delt dobbeltværelse. Det er muligt at tilkøbe singleværelse for 2500 kr.

Bemærkninger

Der er mulighed for tilkøb af dykkerpakke på Maldiverne efter rejsen i Sri Lanka. Kontakt din rejsekonsulent for yderligere detaljer.

Minimumsalder på rejsen er 16år.

Inden afrejse vil der i Aarhus blive afholdt en introduktionsaften til fridykning. Arrangementet styres af Lars Strandridder, som tidligere har været nummer fem på verdensplan i fridykning. Således får alle de bedste forudsætninger og basale teknikker på plads inden mødet med hvalerne i Sri Lanka.

Hvad kræver det af dig?
Der kræves ikke nogen erfaring med fridykning, og du behøver ikke at have et dykkercertifikat for at kunne deltage på turen. Vi anbefaler dog, at man har snorklet tidligere, og kan svømme 100 meter uden pause. Vi tager ud med små både med fire personer i hver, og det er altid muligt at komme tilbage i båden, hvis man skulle have brug for en pause.
Denne rejse er generelt ikke egnet for bevægelseshæmmede.

Afrejsedatoer

Status Rejseperiode Tilmeldingsfrist Pris
Ledige pladser Rejseperiode02.04.20 - 14.04.20 Tilmeldingsfrist14-02-2020
24.995,-
Reserver

Information

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Rejsen sælges som en hel “pakke”, og hvis der ønskes individuelle ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de ydelser, der ikke benyttes. Anden hjemrejse kan arrangeres, såfremt der er plads på flyene, og mod et tillæg.

Gruppestørrelse

Minimum 9 og maksimum 12 deltagere

Næste: 02-04-2020
Se alle afrejsedatoer

Pakkeliste

 • Badetøj
 • Rashguard- langærmet og gerne med høj hals
 • Snorkel
 • Maske
 • Finner
 • Kasket/solhat – må gerne dække øre og nakke
 • Klipklapper
 • Solcreme med høj solfaktor
 • Drybag
 • Søsygepiller, hvis dette benyttes

Prisen er inklusiv

 • Flybillet København - Colombo t/r (inkl. bagage)
 • Dansk rejseleder
 • Introduktion til fridykning i Aarhus
 • Transfers ifølge program
 • 12 overnatninger ifølge program
 • 6 dage med fridykning inkl. vægtbælte
 • Jeepsafari i Minneriya Nationalpark
 • Dagstur til Sigiriya
 • Måltider ifølge program
 • Minimum 15% rabat på udstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Mulighed for at leje rygsæk for 100 kr. pr. mdr.
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Drikkepenge - det er god skik at give drikkepenge i Sri Lanka
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Visum (søges online og koster ca. 35 USD)
 • Video- og kameratilladelse
 • Drikkevarer
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Singleværelse-tillæg koster 2500kr, hvis man ikke vil/kan dele værelse med andre

Prisbemærkning

Hvis du vil sikre dig en plads på en bestemt tur, så klik på ”Reserver”. Det koster 2.500 kr. i depositum, som fratrækkes den samlede pris når turen betales (ca. 2 måneder inden afrejse). Har du brug for at vide mere inden du beslutter dig, så book et møde (som også kan afholdes over telefon) med en rejsekonsulent.

Depositummet på de 2500 kr. er ikke refunderbart.

Ønsker du at forlænge din rejse efter grupperejsen med dansk rejseleder, kan Jysk Rejsebureau hjælpe med at skræddersy din videre rejse.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her

Kalender

Status
Rejseperiode
Frapris pr. pers.
16.03.20 - 03.04.20
19.995,-
21.03.20 - 28.03.20
8.995,-
04.04.20 - 22.04.20
19.995,-
Til top