De seneste år er New Zealand i stigende grad blevet en del af danskernes rejseplaner. Det viser tal fra Jysk Rejsebureau, der i perioden januar til juli 2019 har solgt 21 pct. flere New Zealand-rejser end i samme periode sidste år. Og planlægger man et roadtrip i den newzealandske natur i løbet af vinteren, skal man ud af starthullerne nu. Sidste år var mange autocampertyper nemlig udsolgt allerede først på efteråret.

De fleste danskere har nu lagt sommerferien bag sig, og med madpakkernes og hverdagslogistikkens indtog melder drømmene om den næste rejse sig. Og hvis de drømme inkluderer at opleve naturskønne New Zealand til vinter, skal man i gang med at booke fly og camper snarest muligt, opfordrer Niels Amstrup, direktør hos Jysk Rejsebureau, der årligt skræddersyer 21.000 rejser til hele verden.

- New Zealand har været populær i mange år, og det går kun én vej. I perioden januar-juli er vores salg af New Zealand-rejser steget med 21 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. De fleste danskere rejser i vores vintermåneder, som samtidig er New Zealands absolutte højsæson, hvor vejret er bedst. Og sidste år oplevede vi allerede fra september, at det kunne være svært at indfri kundernes ønsker til campertype og -budget, fordi der simpelthen var udsolgt flere steder. Derfor anbefaler vi kraftigt, at man går i gang med at booke nu, hvis man vil være sikker på at få det roadtrip, man drømmer om.

Alternativer til autocamperen
Fordi autocampere er den mest populære transportform, bliver de typisk udsolgt først. Der er dog også andre muligheder for at cruise gennem New Zealand.

- De fleste vælger autocamper, fordi det giver en kæmpe frihed. Men man kan også køre i personbil og overnatte på bed and breakfast eller i campinghytter undervejs. Faktisk kombinerer mange autocamper på Sydøen med personbil på Nordøen. Endelig kan man jo vælge at rejse med tog. Det begrænser mulighederne en smule ift. ruteplanen, men omvendt giver det en helt anden oplevelse. Så selv hvis man først kommer i gang med planlægningen nu, kan man ved at være kreativ og måske justere sin rute lidt ofte få puslespillet til at gå op i sidste ende, fortæller direktøren, der desuden foreslår at rejse i de såkaldte "skuldersæsoner", hvis man vil have budgettet til at strække lidt længere:

- Man kan også sagtens få en god ferie med fint vejr i november eller marts/april, hvor priserne er noget lavere.

Billig overnatning på naturcampingpladser
Den stigende interesse for New Zealand skyldes særligt landets fantastiske natur, der tiltaler naturelskere i alle aldre.

- Det er selvfølgelig en lidt lang flyvetur med børn, men omvendt er det et supernemt land at rejse rundt i, og det har en overskuelig størrelse. De fleste flyver til Auckland på Nordøen og bevæger sig så ned til Christchurch på Sydøen og flyver hjem derfra. Undervejs gør de stop i en masse forskellige nationalparker og byer. Og her er det vigtigt at vide, at selvom man rejser i autocamper, kan man ikke overnatte, hvor man vil - det er kun tilladt at overnatte på campingpladser. Der findes dog mange offentlige naturcampingpladser, hvor man kan overnatte billigt, forklarer Niels Amstrup, der anbefaler at afsætte mindst 3-4 uger til en New Zealand-rejse.

Praktisk information
Flyveturen til New Zealand går typisk via Asien - ofte via Singapore, Hong Kong eller Bangkok. I den forbindelse er det oplagt at lave en stopover og kombinere New Zealand-rejsen med nogle dages storbyferie.

Se alle Jysk Rejsebureaus forslag til New Zealand-rejser her
New Zealand, Camper
Til top