Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 og 2022 Læs mere
Op til 90 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 13.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Ved ankomsten til Cape Town bliver du mødt i lufthavnen og kørt til dit hostel, som er fedt beliggende med en flot udsigt til Table Mountain. Du har to overnatninger her i Cape Town, så du lige har tid til at finde dig til rette i Sydafrika, inden eventyret for alvor begynder. Tag med på en guidet gåtur og nyd en ægte sydafrikansk “Braai” på dit hostel - du kan lige så godt lære de lokale skikke at kende!

Fra Cape Town har du et buspas, som vil bringe dig til Johannesburg. Stop hvor og hvornår du vil - vi har et par forslag til, hvor det kunne være, men du bestemmer naturligvis helt selv! Undervejs møder du helt sikkert mange andre backpackere, som også er på vej gennem Sydafrika - mange af dem bliver måske venner for livet. Chaufføren på bussen fungerer som guide, og kan hjælpe med at finde overnatning - der er masser af steder at vælge imellem.

Rejsen slutter af med en ægte safarioplevelse i den verdenskendte Kruger National Park. Du overnatter blandt andet i telte lige udenfor parken, og er hver dag på 'gamedrive' i den store nationalpark. Her er virkelig gode chancer for at se Big 5!

Få information og fakta om Sydafrika her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Sydafrika her

Bedste rejseperiode

Sydafrika kan besøges året rundt - men forår og efterår er ofte rigtig gode valg. Bemærk, at det er sommer i Sydafrika, når det er vinter i Danmark. Sommeren er rigtig varm i hele landet. Vinteren mod nord er behagelig med lune, solrige dage og kølige nætter. Dog kan der blive meget koldt, hvis man befinder sig i de højtliggende områder. Mod syd kan det regne og blæse en del om vinteren.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Sydafrika er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Sydafrika kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Danmark - Cape Town
Der er afrejse fra Danmark mod Cape Town.
2. dag: Ankomst Cape Town
Der er ingen større tidsforskel mellem Danmark og Sydafrika, så efter en god nats flyvning ankommer du til Cape Town, og er klar til at tage fat på oplevelserne. Du bliver mødt i lufthavnen og kørt til dit hostel, hvor du har 2 overnatninger. Resten af dagen er til rådighed. Cape Town er en spændende by, som du nemt kan bruge flere dage på at udforske. Attraktionerne tæller blandt andet Victoria & Alfred Waterfront, strandene ved Camps Bay og Clifton, Greenmarket Square, Houses of Parliament, et væld af forskellige museer og teatre samt Kirstenbosch Gardens. Om aftenen er der fælles “braai” (sydafrikansk grillaften) på dit hostel. (A)
3. dag: På opdagelse i Cape Town
Efter morgenmad er det tid til at udforske Cape Town. Du kan frit vælge mellem et hop-on/hop-off buspas, som tager dig rundt i byen til alle de store seværdigheder eller guidet gåtur gennem byen. (M)
4. dag: På eventyr i Sydafrika
I dag aktiveres dit Hop-on/Hop-off buspas, og du har nu de næste dage, uger eller måneder til at finde til Johannesburg. Hvor og hvornår du stopper på ruten, er helt op til dig - blot må du ikke “backtracke” på ruten fra Cape Town til Johannesburg. Der er over 180 hostels og lodges, hvor det er muligt at stoppe - lige så længe, du vil. Vi anbefaler, at du mindst har 14 dage til rådighed til ruten for at få mest muligt ud af turen. Der er ingen overnatninger inkluderet undervejs i prisen, men chaufføren vil fungere som guide, og kan være behjælpelig med at reservere overnatninger, hvor du ønsker det. (M) Forslag til stops undervejs:
 • Hermanus: Hermanus er en hyggelig lille by ved Garden Route. Hvis du besøger området i hvalsæsonen (juli - november), kan du være heldig at se den truede sydlige rethval, når de kommer tæt på kysten ved den rolige og dybe bugt ved Hermanus. Vil man helt tæt på, kan man sejle ud i både. Hvis du ikke besøger Hermanus i hvalsæsonen, skal du ikke fortvivle - med byens hyggelige atmosfære og pragtfulde beliggenhed, kommer du ikke til at kede dig.
 • Knysna: Knysna (udtales ‘Naisna’) ligger lige i hjertet af Garden Route og er en flot kystby med urskov på den ene side og en smuk lagune på denne anden. Lagunen møder havet imellem de imponerende “The Heads”, to store farverige sandstensklipper, hvorfra der er en fantastisk udsigt, som man ikke bør snyde sig selv for. Tag f.eks. med på the Featherbed Experience, som starter med en bådtur over lagunen til the Featherbed Nature Reserve på den vestlige klippe, hvor du kan nyde en smuk vandretur i det flotte naturreservat.
 • Port Elizabeth: Port Elizabeth er den femtestørste by i Sydafrika målt i indbyggere. Den er kendt for sine mange solskinstimer, de sikre og lækre sandstrande og det varme klare vand. Et ideelt sted at surfe og dyrke vandsport. I byen er der mange vidunderlige parker med flotte anlagte haver. Blandt andet Settlers Park, som er naturelskernes paradis med en smuk blomsterflora. Ved Brookes Hills ligger Bayworld, som både er et museum og en lille zoologisk have med et terrarium og tropisk fuglehus.
 • Wild Coast: Wild Coast strækker sig godt 300 km langs kysten i den østlige del af Sydafrika fra East London til grænsen mellem provinserne, Eastern Cape og KwaZulu Natal. Her er storslået, uberørt natur og imponerende kystliner. Et par stoppesteder kunne være Coffee Bay og Port St. Johns. Coffee Bay er et skønt sted at surfe, slappe af og møde andre rejsende omkring et poolbord om aftenen. Port St. Johns er “smørhullet” for backpackere, hvor der både er fantastiske strande og gode vandremuligheder.
 • Durban: Durban er Sydafrikas tredjestørste by. Byen er i høj grad multikulturel og et af landets mest populære feriesteder. Der er mange muligheder for at shoppe og spise godt i byen. Det hele er centreret omkring Marine Parade promenaden og hovedgaderne Smith og West. Tæt på byen ligger det berømte Aliwal Shoal, der er en af de bedste dykkerdestinationer i hele Sydafrika.
 • Drakensbjergene: Drakenbjergene er det højeste bjergkæde i den sydlige del af Afrika. Det højeste punkt er Thabana Ntlenyana på 3.482 m. Ukahlamba Drakensberg Nationl Park er udnævnt til World Heritage Site af UNESCO bl.a. pga. områdets velbevarede hulemalerier og den usædvanligt smukke og dramatiske natur, der også er tilholdssted for flere truede dyrearter.
?. dag (1. dag på turen til Kruger): 4-dages tur til Kruger National Park
Inkluderet i rejsens pris er en 4-dages tur til Kruger National Park. Der er afgang fra dit hostel i Johannesburg eller Pretoria flere gange om ugen. På turens første dag bliver du opsamlet af en lokal guide, og du møder dine medrejsende for de næste dage. I kører mod Tremisana Lodge (beliggende i Greater Kruger), hvor I skal sove denne nat. Efter at have checket ind i din en-suite hytte for natten, tager du ud i en åben Landcruiser på en ’sunset game drive’. Rangerne bruger kraftige spotlights til at lokalisere dyr i mørket. Lyset fra rampelyset er reflekteret af dyrenes nethinder - så det man først ser, er dyrets "øjne". Aftenen vil fortsætte med en middag serveret midt i den afrikanske bush, mens du nyder den magiske atmosfære, og smager en af Sydafrikas favoritretter: den berømte Braai! (A) Overnatning i en-suite hytte med aircondition.
?. dag (2. dag på turen til Kruger): Bush walk og game drive i Kruger National Park
Vågn op til den fantastiske solopgang og en spændende dag med uforglemmeligt minder. Din guide vil føre dig til en fjern del af Balule Game Reserve, hvor du vil nyde en 4-timers ’bush walk’. Vi går langs bredden af Olifants-floden, hvor der ofte er et massivt fugleliv. Observationer af elefanter, flodheste og krokodiller er også almindelige her. Spændingen ved at følge Afrikas store dyr forbliver hos dig for evigt. Derefter vender du tilbage til Tremisana Lodge, hvor der bydes på brunch. Om eftermiddagen tager du på en klassisk game drive, hvor der er chance for at møde de berømte ’Big Five’ (løve, leopard, flodhest, elefant og bøffel). Når du vender tilbage, bliver du overført til Marc's Camp til middag og en god nats søvn i safaritelte med fælles faciliteter. (M,A)
?. dag (3. dag på turen til Kruger): På safari i Kruger National Park
Efter morgenmaden tages du igen på game drive i Kruger Nationalpark, hvor vi ledes ind i parken gennem Orpen Gate. Her køres der op i bjergrige områder, og den tilføjede højde giver fremragende fotografiske muligheder. Din erfarne guide vil vise dig forskellige dyr, store og små, som findes i parken. Guiden giver god tid til fotomuligheder eller for at besvare de spørgsmål du måtte have til naturen eller dyrene. Vores rute fører os til vores frokoststed i en udendørs ’restcamp’, hvor du kan sidde på en restaurant eller købe snacks og forfriskninger. Vi tager os tilbage til Marcs Camp, hvor aftensmaden serveres, og hvor du kan reflektere og dele dine oplevelser fra de sidste par dage med medrejsende. (M,A)
?. dag (4. dag på turen til Kruger): Via Blyde River Canyon til Johannesburg
Før du forlader parken vil du nyde en morgen bush walk i Kruger Game Reserve. Du vil blive vist forskellige interessante detaljer af bushen; herunder insekter og dyrespor. Du har en god chance for at møde bøfler, antiloper og andre dyr til fods. Efter morgenmad går vi mod et velkendt turistmål: "The Three Rondavels". Det er en del af Blyde River Canyon, som er verdens tredjestørste kløft. Derefter fortsætter vi tilbage til Johannesburg, hvor du kan blive sat af enten ved dit overnatningssted eller i lufthavnen. (M)
?. dag: Afrejse fra Johannesburg
Der er afrejse fra Johannesburg - mod Danmark - eller mod nye eventyr?
?. dag: Ankomst til Danmark
Velkommen tilbage til Danmark med rygsækken fyldt med fantastiske oplevelser.

Overnatninger

2 overnatninger på hostel i Cape Town i flersengs-værelse
2 overnatninger ved Kruger National Park i 2-personers telte
1 overnatning i lodge ved Kruger National Park

Bemærkninger

Der er ingen overnatninger inkluderet på turen mellem Cape Town og Johannesburg. Chaufføren på bussen vil fungere som guide og vil både rådgive om overnatning og være behjælpelig med at booke, hvis du ønsker det.

Der er obligatorisk overnatning i Port Elizabeth og Durban.

Vi anbefaler, at du booker turen til Kruger National Park hjemmefra. Det har ikke den store betydning for buspassets fleksibilitet, da turen til Kruger oftest vil lægge i slutningen af din rejse, hvor du alligevel har en dato for hjemrejsen.
Tryghedsgaranti

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Rejsen har afgang hver dag.

Gruppestørrelse

Du rejser på egen hånd, men på hop-on-hop-off bussen vil du have en fornemmelse af at være en del af en gruppe, og det samme gør sig gældende på Kruger-turen. Der er maks. 22 passagerer med bussen.

Hele året

Pakkeliste

 • Mindre vandrerygsæk
 • Vandresko
 • Let regn- eller skaljakke
 • Lommelygte/pandelygte
 • Evt. lagenpose
 • Evt. egen vandflaske
 • Vandtætte pakkeposer
 • Tabletter mod transportsyge
 • Bøger

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Cape Town // Johannesburg - Danmark (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Transport fra lufthavnen i Cape Town til hostel
 • Hop-on/hop-off bus i Cape Town eller guidet gåtur med engelsktalende guide
 • Hop-on/hop-off buspas fra Cape Town til Johannesburg med engelsktalende chauffør
 • 4 dages guidet safaritur til Kruger Nationalpark inkl. overnatninger, måltider og gamedrives som beskrevet med engelsktalende guide

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - I Sydafrika er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffører
 • Drikkevarer
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Overnatninger på strækningen mellem Cape Town og Johannesburg

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top