Voksende interesse for oversøiske glamping-rejser med komfort i højsædet.

Antallet af danskere, der holder ferie på fire hjul, er stigende. Det erfarer Jysk Rejsebureau, der primært hos voksne par samtidig oplever en voksende interesse for oversøiske glamping-rejser med komfort i højsædet. Tendensen afspejler ifølge direktøren et ønske om at kombinere autenticitet og komfort - og især New Zealand er populær.

Flere og flere danskere skifter rengøring og roomservice ud med rullende ferieboliger, når de rejser oversøisk. Det oplever Jysk Rejsebureau, der de seneste år har oplevet en stigende interesse for såkaldte glamping-rejser; glamourøs camping. Ifølge Jysk Rejsebureaus direktør, Niels Amstrup, bunder det især i et voksende ønske om at forene komfort og autenticitet.

- Vi oplever flere og flere, der udtrykker ønske om at prøve noget andet end store, dyre resorts i turistområderne. Mange af dem har rejst i mange år og vil nu i højere grad opleve unikke naturområder - men de vil ikke gå på kompromis med komforten, forklarer han om glamping-tendensen, der både omfatter luksuriøse telte og fuldt udstyrede autocampere.

Den øgede efterspørgsel på glamping-rejser afspejler ifølge direktøren ligeledes et fokus på kvalitet frem for kvantitet:

- Det er jo en ny form for luksus, der står i kontrast til "jo større, jo bedre"-mentaliteten. I autocamper eller telt har man typisk en del mindre plads og færre faciliteter end på et hotelværelse - til gengæld kan man rejse rundt, som man vil, og sove midt i nationalparken den ene nat og på stranden den næste, siger Niels Amstrup og forklarer, at det især er voksne par med høj købekraft, der vælger glamping.

To store hit
Hos Jysk Rejsebureau peger man på især to destinationer som de helt store glamping-hit.

- Vi oplever stor vækst i leje af kvalitetscampere med høj komfort i især New Zealand og Australien, fortæller Niels Amstrup, der endda beskriver førstnævnte land som "skabt til autocamper-rejser":

- Camping er den mest optimale måde at opleve New Zealand på, fordi man på den måde kan bo på de bedste locations - mange steder gratis - og man sparer tid ved ikke at skulle køre ud og ind af nationalparkerne hver dag. I stedet kan man fx spise morgenmad med udsigt til vilde delfiner eller sneklædte bjergtinder. Det er en helt anden ferieoplevelse, mener direktøren, der samtidig fremhæver muligheden for at flyve med kun ét stop til Auckland, New Zealand, med Qatars nye rute, der åbnede tidligere på året.

Glamping over hele verden

Ud over Australien og New Zealand er autocampere også i høj kurs på rejser til USA, Canada og Sydafrika. Foretrækker man i stedet at "glampere" i telt, er der også flere muligheder for dét rundt omkring i verden:

- I Australien kan man fx overnatte i rummelige safaritelte midt i ørkenlandskabet ved Ayers Rock, mens man i Peru kan overnatte næsten midt i luften på nogle særlige teltkomplekser påsat en klippevæg. Og i Thailand ligger der luksustelte ned til River Kwai, der minder meget om de safaritelte, mange kender fra Sydafrika og Tanzania - som også er store glamping-destinationer. Mange af de her steder koster det samme, som et lækkert hotel - men man får også nogle helt unikke sanse- og naturoplevelser, siger Niels Amstrup.

Maui camper
Til top