Hos Jysk Rejsebureau har man det seneste år mærket en markant stigende interesse for Japans unikke miks af moderne teknologi og autentisk kultur. Derfor har rejsearrangøren på det seneste udviklet flere nye rejser til det kontrastfulde rejsemål og samtidig ansat to nye Japan-specialister. Blandt de nye rejser er et roadtrip og en grupperejse for unge, men der er også både en aktiv og en familievenlig Japan-rejse på vej. Er man nysgerrig på de mange muligheder, afholdes der gratis Japan-webinar den 12. marts.

Japan har de senere år fået plads på flere og flere danskeres bucket list. Det mærker man også hos Jysk Rejsebureau, der i 2017 oplevede en stigning i salget af Japan-rejser på 50 pct. sammenlignet med året før. Derfor har rejsearrangøren det seneste år fokuseret på at udvide sit udvalg af rejseforslag til det kontrastfyldte rejsemål.

- Vi har udviklet rigtig meget på vores Japan-program de seneste år og har nu både rejseforslag til fx roadtrip fra Tokyo til Osaka, en grupperejse for unge samt flere rundrejser på egen hånd. Lige nu arbejder vi desuden på en aktiv rejse med cykling og vandring samt et særligt rejseforslag til familier, fortæller Niels Amstrup, direktør i Jysk Rejsebureau, der den 12. marts afholder et særligt Japan-webinar for rejselystne danskere, der måtte være interesserede i at høre mere om Japan som rejsemål.

Sideløbende med udviklingen af nye rejseforslag til Japan har Jysk Rejsebureau også oprustet på specialistrådgivningen:

- Ud over de Japan-eksperter, vi havde i forvejen, har vi ansat en Japan-specialist, der har boet i Japan og rejst landet tyndt - og derfor kan skræddersy ture, der rækker ud over de gængse turistattraktioner. Samtidig har vi budt velkommen tilbage til en gammel kollega, der har studeret japansk i flere år og ved meget om landet og kulturen, siger han.

Højteknologi og autentisk kultur
Ifølge direktøren hitter Japan især pga. sit unikke miks af ultramoderne storbyer og århundreder gammel kultur, der giver mange kontrastfyldte oplevelser på samme ferie.

- Japan er helt anderledes end andre lande i Asien. På den ene side er det meget højteknologisk og moderne. På den anden side lever mange japanere stadig med udgangspunkt i flere hundrede år gamle traditioner. Den ene dag kan man gå forbi overvældende skyskrabere og lysreklamer i Tokyo og få serveret frokost af robotter på en restaurant - mens man den næste kan deltage i en gammeldags te-ceremoni sammen med geishaer i Kyoto. Samtidig finder man over hele landet tusindvis af såkaldte "onsen", der er traditionelle, udendørs badeanstalter ved naturligt varme kilder, som er meget populære blandt japanerne og en rigtig god mulighed for at komme ind under huden på de lokale. Vil man have aktiv ferie, kan man bestige Mt. Fuji eller gå "den japanske camino", mens der sydpå er flere muligheder for strandferie. Og så er der jo de historiske seværdigheder omkring Hiroshima, forklarer Niels Amstrup, der samtidig fremhæver særligt to overnatningsformer som "musts":

- Jeg vil klart anbefale, at man har en nat eller to i en ryokan - en slags japansk kro - hvor man sover på en futonmadras på gulvet i et traditionelt hus eller en minimalistisk hytte. Samtidig er der også mulighed for at prøve de såkaldte kapselhoteller, der er ret unikke for Japan, hvor man overnatter i et "rum" på cirka 2 kubikmeter, siger han.

Tag toget
Uanset hvordan rejseplanen ser ud, er der særligt én transportform, der hitter, når danskerne udforsker Japan:

- Langt de fleste rejser med Shinkansen, de japanske højhastighedstog, der har et meget effektivt spor-netværk. Hvis man ved, man vil rejse på den måde, kan man faktisk købe et relativt billigt "Japan Rail Pass" hjemmefra. Andre vælger at køre gennem landet i lejebil eller camper, da det giver en endnu større grad af frihed undervejs. Der er også mulighed for at kombinere det, så man får det bedste fra begge verdener, fortæller Niels Amstrup.

Praktisk information
Japan er især populært forår og efterår pga. klimaet og de store kontraster i naturen. Om foråret er de blomstrende kirsebærtræer det helt store trækplaster, mens det i efteråret er naturens orange og brændte farver. Det kan godt lade sig gøre at udforske landet på 10 dage, men Jysk Rejsebureau anbefaler minimum to uger.

Se alle vores Japan rejseforslag her
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i Japan
Til top