Søg
Søg
Kvindelig teplukker i Sri Lanka
Sri Lanka, Colombo
Tog til Kandy, Sri Lanka
Sri Lanka, Kandy
Teplantager Sri Lanka
Madlavning, Sri Lanka
Elefanter, Sri Lanka
Strand, Sri Lanka
Blåhval, Sri Lanka
Sri Lanka, Colombo
Galle Fort, Sri Lanka
Skildpaddeunger ved kysten på Sri Lanka

Blåhvaler og bjerglandskaber

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 13.495,-Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Varighed: 12 dage

Oplev den afslappede livsstil i Sri Lanka med kultur og spiritualitet. Kom helt tæt på elefanter og blåhvaler, lær at lave traditionelt mad, bliv klog på te produktion og fordyb dig i buddhismen.

Kom helt ind under huden på srilankanerne på denne tur hvor du ved en autentisk togrejse, besøg på traditionelle teplantager, trek i smukt landskab og lokalt madlavningskursus. Hold øjne og øre åbne og kameraet klar når du bliver introduceret til den afslappede livsstil og storslåede natur med uendelige grønne bjerge.

Elefanter, blåhvaler og afslapning
Oplev elefantflokke og kæmpemæssige blåhvaler. Drøm dig væk på de lækre strande, henslængt i en hængekøje. Find spiritualiteten i de traditionelle, overdådige templer og slut hele eventyret af med en afslappende massage.

Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Sri Lanka her

Sæson

Sri Lanka er blandt mange andre ting en skøn destination, som kan besøges året rundt. Når det regner i den østlige del, er det ofte solrigt i den vestlige del og omvendt. Sri Lanka har et tropisk klima og den tørreste og bedste rejseperiode for Sri Lankas vestkyst, sydkyst og bjergland er fra december til marts og for østkysten og området med de antikke byer fra april til september.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Sri Lanka er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Sri Lanka kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Påfugl, Sri Lanka

Detaljeret beskrivelse

1. dag: Afrejse fra Danmark
Du flyver fra Danmark til Sri Lanka med ankomst næste dag.

2. dag: Ankomst til Colombo
Du ankommer til den travle, farverige by Colombo der karakteriseres af de mange røde og grønne tuk-tuks og lokale madboder. Ankomst til et lille hyggeligt hotel i Colombo hvortil du bliver kørt af vores chauffør.
I Colombo har du mulighed for at få et kulturelt indblik på Colombos National Museum, gå en afslappet tur gennem byens største park, Viharamahadevi Park, eller du kan søge religiøs indsigt i buddhistiske og hinduistiske templer.
Overnatning på guesthouse i Colombo.

3. dag: Med tog til den kulturelle by Kandy
Efter morgenmaden stiger du ombord på toget for at nyde den smukke tur til Kandy på srilankansk 1. klasse. Toget tager dig gennem små landsbyer med søvnige stationer og forbi blomster og natur så langt øjet rækker. Du kører op gennem bjergene og tæt forbi vandfald.
Ved ankomst til den kulturelle by, Kandy, bliver du budt velkommen af din chauffør, som kører dig til dit hotel. Udnyt chancen til at se byen fra et større perspektiv og gå til Kandy Viewpoint. Få et smil på læben ved den underholdende og farverige kandyanske dans, for senere på aftenen at tilslutte dig de lokale buddhister i ”Tandens Tempel”. Templet gemmer på en af Buddhas kindtænder, omgivet og opbevaret af flere guldskrin, en yderst betydningsfuld skat for de troende.
Overnatning på guesthouse i Kandy. (M)

4. dag: Besøg teplantagerne i bjergene
Efter morgenmad bliver du kørt gennem grønne bjerglandskaber og te plantager klædt i grønt, med farverige prikker af arbejdere der høster, for at ende ved vandfaldet Ramboda. Efter et frokoststop, byder turen herefter på et besøg til Labookale Tea Estate, som er kendt for sit fine udvalg af bjerg-te. Følg produktionen fra blomst til brev samtidig med at du bliver klogere på historien om te-produktion.
Du ankommer om eftermiddagen til dit hotel i Nowara Elliya hvor den står på afslapning. Har du energi og overskud, kan du besøge The Victoria Park eller varme op til morgendagen med et kort trek.
Overnatning på guesthouse i Nuwara Elliya. (M)

5. dag: Morgentrek og bjerglandsbyen Ella
En tidlig start før solen rigtig får sit tag i dagen. Dit første stop er Horton Plains, hvor du vil trekke i et smukt og stilhedsfyldt hede område. Pludselig befinder du dig ved Horton’s Plains, også kaldet ”Verdens Ende”, og det føles som om at hele Sri Lanka ligger for dine fødder.
Senere bliver du kørt gennem imponerende bjerglandskaber til Ella, en rolig bjerglandsby. Tjek ind på et enestående hotel med udsigt over bjergene og hvis du stadig er nysgerrig og dine ben er friske, kan du tage hen til det nærliggende vandfald for at nyde en betagende solnedgang, men du kan også blive på hotellet og se den skønne solnedgang herfra.
Overnatning på hotel i Ella. (M)

6. dag: Autentisk madlavningskursus i Ella og afslapning i naturen
Nyd en stille morgen og lad op til dagens simple, men inspirerende madlavningskursus. Prøv kræfter med forberedelse af en af nogle srilankanske delikatesser og få din egen friskkrydret ret serveret til frokost.
Senere er der fri mulighed for en afslappende eftermiddag eller en tur til det smukke Ravana vandfald. Nyd udsigten på vej hertil med farverige madboder, store regnskovstræer, stille markedsbyer og en lind strøm af tuk-tuks. Ella byder også på gamle templer og en grotte, som danner rammen for en perfekt aftentur.
Overnatning på hotel i Ella. (M,F)

7. dag: Oplev vilde elefanter i Uda-walawe Nationalpark
I dag går turen til Uda-walawe National Park. Nyd jeepturen gennem nationalparkens græsarealer, som er hjem for hundredvis af elefanter og et godt sted at møde elefanterne helt tæt på. Du har også mulighed for at spotte vilde bøfler, krokodiller, rådyr og et stort udvalg af forskellige fuglearter.
Efter frokost bliver du kørt til Tangalle. Inden aftenen falder på, tjekker du ind på dit hotel, beliggende ved en afsides strand tæt på Tangalle. Her kan du nyde en afslappende aften, tage en barfodet gåtur langs stranden, et aftendyp i havet og måske være heldig at se skildpadder komme ind til bredden for at lægge æg.
Overnatning på guesthouse/bungalow i Tangalle. (M)

8. dag: Fridag, strand og hængekøjer
Dagen er afsat til afslapning. Nyd dagen henslængt i en hængekøje eller tag en svømmetur ved den fantastiske afsides strand.
Overnatning på guesthouse/bungalow i Tangalle. (M)

9. dag: Spirituel tur til buddhistisk tempel
I dag kører du mod byen Mirissa. Du vil have et stop i Tangalle by med mulighed for at spise tidlig frokost for derefter at køre til Buddha templet Wewurukannala Vihara for en fantastisk fortælling om konsekvenserne af gode og dårlige religiøse gerninger. Et unikt, smukt og afslappende buddhistisk tempel med en 50 meter høj Buddha, den største og højeste i Sri Lanka.
Ved ankomst i Mirissa kan du slappe af i haven eller gå en tur til stranden for at nyde en farverig solnedgang.
Overnatning på mindre hotel i Mirissa. (M)

10. dag: Enestående blåhvalsafari i Mirrisa
Dagen starter tidligt hvor du bliver afhentet og kørt til hvalsafari. Kaptajnen sejler båden ud på det dybblå hav for at søge efter de store blåhvaler. Der er meget få steder i verden hvor du kan komme så tæt på det største nulevende væsen i verden som du kan her. En blåhval spiser otte tons mad hver dag for at opretholde sin skønhed og figur. Din morgenmad vil blive serveret på båden.
Tilbage på land går turen tilbage til Colombo. På vej dertil vil du opleve Galle, en tidligere hollandsk by. Her er der en fornem kolonial stemning med gamle murstenshuse, caféer, restaurerede hoteller, stadig med den afslappende srilankanske charme. Her vil der være tid til at nyde eftermiddagsteen eller kaffen på en af de mange fine restauranter i byen. Derefter bliver du kørt tilbage Colombo.
Overnatning på guesthouse i Colombo. (M)

11. dag: Velvære i Colombo inden afrejse
Start din sidste dag stille og roligt med en god morgenmad. For at give dig den perfekte og afslappende afslutning på denne lange rejse, vil du få en helkropsmassage med akupressur teknik. Blinde massører, trænet i denne teknik, vil udføre massagen. Med stor koncentration om netop din krop, vil der ikke blive talt meget under behandlingen.
Senere, forhåbentlig stadig let i sind og krop efter behandlingen, vil du blive kørt til lufthavnen med afgang mod Danmark. (M)

12. dag: Ankomst til Danmark
Ankomst til Danmark. Ankomsttidspunktet til Danmark afhænger af flyselskabet.

Overnatning:
9 nætter på guesthouse.
2 nætter på flyet.

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærkninger

Rejsen kan også sagtens arranges til børnefamilier. Spørg din rejsekonsulent for nærmere detaljer.

Afrejsedatoer

Denne aktivitet gennemføres hver dag.

Priser

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 13.495,-Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Gruppestørrelse

På denne rejse i Sri Lanka foregår i små grupper. Normalt er der mellem 2-5 personer på turene. Det er ikke en gruppetur i en stor bus og forvent derfor at I muligvis kun er to rejsende på en tur. Ved at rejse få sammen kommer du tættere på det lokale liv, får øget fleksibilitet og det giver dig en oplevelse langt ud over det sædvanlige.
Du kan mod et lille tillæg sikre dig at turen er privat. Forhør dig hos din rejsekonsulent.

Sværhedsgrad

Let

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark – Columbo t/r
 • 9 x morgenmad
 • Transport med chauffør, der taler begrænset engelsk
 • Tog fra Colombo til Kandy
 • Tur til Horton Plain
 • Madlavningskursus i Ella inkl. frokost
 • Tur til Uda-walawe National Park
 • Hvalsafari
 • Én times akupressur massage

Prisen er eksklusiv

 • Rejseforsikringer
 • Drikkevarer
 • Forplejning udover det beskrevne
 • Drikkepenge og donationer
 • Indgang til monumenter
 • Øvrige udgifter.
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Gratis rejseforedrag

Sri Lanka og Maldiverne: 26-08-2019 18:00:00 : 13443
Aarhus
26. august 2019 kl. 18:00

Sri Lanka og Maldiverne

Sri Lanka: 04-09-2019 18:00:00 : 13435
Kolding
4. september 2019 kl. 18:00

Sri Lanka

Sri Lanka og Maldiverne: 26-09-2019 18:00:00 : 13444
Aarhus
26. september 2019 kl. 18:00

Sri Lanka og Maldiverne

Se mere her
Til top
Kontakt os:
(+45) 7020 1915
Nødtelefon - læs mere
Find os på: