Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 og 2022 Læs mere
12 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 13.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Kom helt ind under huden på srilankanerne på denne tur hvor du oplever en autentisk togrejse, besøger traditionelle teplantager, trekker i smukt landskab og er på et lokalt madlavningskursus. Hold øjne og ører åbne - og kameraet klar - når du bliver introduceret til den afslappede livsstil og storslåede natur med uendelige grønne bjerge.

Oplev elefantflokke og kæmpemæssige blåhvaler. Drøm dig væk på de lækre strande, henslængt i en hængekøje. Find spiritualiteten i de traditionelle, overdådige templer og slut hele eventyret af med en afslappende massage.

Få information og fakta om Sri Lanka her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Sri Lanka her

Bedste rejseperiode

Sri Lanka er blandt mange andre ting en skøn stranddestination, som kan besøges året rundt. Når det regner i den østlige del, er det normalt solrigt i den vestlige del og omvendt.

Den tørreste og bedste rejseperiode for Sri Lankas vestkyst, sydkyst og bjergland er fra december til april, mens østkysten og området med de gamle/antikke byer har sit bedste vejr fra april til september.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Sri Lanka er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Sri Lanka kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Du flyver fra Danmark til Sri Lanka med ankomst næste dag.
2. dag: Ankomst til Colombo
Du ankommer til den travle, farverige by Colombo der karakteriseres af de mange røde og grønne tuk-tuks og lokale madboder. Ankomst til et lille hyggeligt hotel i Colombo hvortil du bliver kørt af vores chauffør. I Colombo har du mulighed for at få et kulturelt indblik på Colombos National Museum, gå en afslappet tur gennem byens største park, Viharamahadevi Park, eller du kan søge religiøs indsigt i buddhistiske og hinduistiske templer.
3. dag: Med tog til den kulturelle by Kandy
Efter morgenmaden stiger du ombord på toget for at nyde den smukke tur til Kandy på et af de srilankanske lokaltog. Toget tager dig gennem små landsbyer med søvnige stationer og forbi blomster og natur så langt øjet rækker. Du kører op gennem bjergene og tæt forbi vandfald. Ved ankomst til den kulturelle by, Kandy, bliver du budt velkommen af din chauffør, som kører dig til dit hotel. Udnyt chancen til at se byen fra et større perspektiv og gå til Kandy Viewpoint. Få et smil på læben ved den underholdende og farverige kandyanske dans, for senere på aftenen at tilslutte dig de lokale buddhister i ”Tandens Tempel”. Templet gemmer på en af Buddhas kindtænder, omgivet og opbevaret af flere guldskrin, en yderst betydningsfuld skat for de troende. (M)
4. dag: Besøg teplantagerne i bjergene
Efter morgenmad bliver du kørt gennem grønne bjerglandskaber og te plantager klædt i grønt, med farverige prikker af arbejdere der høster, for at ende ved vandfaldet Ramboda. Efter et frokoststop, byder turen herefter på et besøg til Labookale Tea Estate, som er kendt for sit fine udvalg af bjerg-te. Følg produktionen fra blomst til brev samtidig med at du bliver klogere på historien om te-produktion. Du ankommer om eftermiddagen til dit hotel i Nuwara Eliya, hvor den står på afslapning. Har du energi og overskud, kan du besøge The Victoria Park eller varme op til morgendagen med et kort trek. (M)
5. dag: Morgentrek og bjerglandsbyen Ella
En tidlig start før solen rigtig får sit tag i dagen. Dit første stop er Horton Plains, hvor du vil trekke i et smukt og stilhedsfyldt hede område. Pludselig befinder du dig ved udsigtspunktet ”Verdens Ende”, og det føles som om at hele Sri Lanka ligger for dine fødder. Senere bliver du kørt gennem imponerende bjerglandskaber til bjergbyen Ella. Tjek ind på et enestående hotel med udsigt over bjergene. Hvis du stadig er nysgerrig, og dine ben er friske, kan du tage hen til det nærliggende vandfald for at nyde en betagende solnedgang, men du kan også blive på hotellet og se den skønne solnedgang herfra.(M)
6. dag: Autentisk madlavningskursus i Ella og afslapning i naturen
Nyd en stille morgen og lad op til dagens simple, men inspirerende, madlavningskursus. Prøv kræfter med forberedelse af en af nogle srilankanske delikatesser og få din egen friskkrydrede ret serveret til frokost. Senere er der fri mulighed for en afslappende eftermiddag eller en tur til det smukke Ravana vandfald. Nyd udsigten på vej hertil med farverige madboder, store regnskovstræer, stille markedsbyer og en lind strøm af tuk-tuks. Ella byder også på gamle templer og en grotte, som danner rammen for en perfekt aftentur. (M,F)
7. dag: Oplev vilde elefanter i Udawalawe Nationalpark
I dag går turen til Udawalawe National Park. Nyd jeepturen gennem nationalparkens græsarealer, som er hjem for hundredvis af elefanter og et godt sted at møde elefanterne helt tæt på. Du har også mulighed for at spotte vilde bøfler, krokodiller, rådyr og et stort udvalg af forskellige fuglearter. Efter frokost bliver du kørt til Tangalle. Inden aftenen falder på, tjekker du ind på dit hotel, beliggende ved en afsides strand tæt på Tangalle. Her kan du nyde en afslappende aften, tage en barfodet gåtur langs stranden, et aftendyp i havet og måske være heldig at se skildpadder komme ind til bredden for at lægge æg. (M)
8. dag: Fridag, strand og hængekøjer
Dagen er afsat til afslapning. Nyd dagen henslængt i en hængekøje eller tag en svømmetur ved den fantastiske afsides strand. (M)
9. dag: Spirituel tur til buddhistisk tempel
I dag kører du mod byen Mirissa. Du vil have et stop i Tangalle by med mulighed for at spise tidlig frokost for derefter at køre til Buddha templet Wewurukannala Vihara for en fantastisk fortælling om konsekvenserne af gode og dårlige religiøse gerninger. Et unikt, smukt og afslappende buddhistisk tempel med en 50 meter høj Buddha, den største og højeste i Sri Lanka. Ved ankomst i Mirissa kan du slappe af i haven eller gå en tur til stranden for at nyde en farverig solnedgang. (M)
10. dag: Enestående blåhvalsafari i Mirrisa
Dagen starter tidligt, hvor du bliver afhentet og kørt til hvalsafari. Kaptajnen sejler båden ud på det dybblå hav for at søge efter de store blåhvaler. Der er meget få steder i verden, hvor du kan komme så tæt på det største nulevende væsen i verden ,som du kan her. En blåhval spiser otte tons mad hver dag for at opretholde sin skønhed og figur. Din morgenmad vil blive serveret på båden. Tilbage på land går turen tilbage til Colombo. På vej dertil vil du opleve Galle, en tidligere hollandsk by. Her er der en fornem kolonial stemning med gamle murstenshuse, caféer, restaurerede hoteller, stadig med den afslappende srilankanske charme. Her vil der være tid til at nyde eftermiddagsteen eller kaffen på en af de mange fine restauranter i byen. Derefter bliver du kørt tilbage Colombo, hvor du overnatter. (M)
11. dag: Velvære i Colombo inden afrejse
Start din sidste dag stille og roligt med en god morgenmad. For at give dig den perfekte og afslappende afslutning på denne lange rejse, vil du få en helkropsmassage med akupressur teknik. Blinde massører, trænet i denne teknik, vil udføre massagen. Med stor koncentration om netop din krop, vil der ikke blive talt meget under behandlingen. Senere, forhåbentlig stadig let i sind og krop efter behandlingen, vil du blive kørt til lufthavnen med afgang mod Danmark. (M)
12. dag: Ankomst til Danmark
Ankomst til Danmark. Ankomsttidspunktet til Danmark afhænger af flyselskabet

Overnatninger

2 overnatninger på budgethotel i Colombo
1 overnatning på budgethotel i Kandy
1 overnatning på budgethotel i Nuwara Eliya
2 overnatninger på budgethotel i Ella
2 overnatninger på budgethotel i Tangalle
1 overnatning på budgethotel i Mirissa

Overnatningerne er baseret på ovenstående hotelstandarder, men kan tilrettes efter ønsker. Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra budget- til comforthoteller på denne tur.

Bemærkninger

Rejsen kan også sagtens arranges til børnefamilier. Spørg din rejsekonsulent for nærmere detaljer.

Vandene omkring Mirissa kan være med høje bølger (ligesom Vesterhavet), så er du ikke søstærk, anbefaler vi, at du tager søsygetabletter med hjemmefra.
Tryghedsgaranti

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan arrangeres med afgang hver dag.

Gruppestørrelse

Denne rejse i Sri Lanka foregår i små grupper med maksimalt otte deltagere. Normalt er der mellem 2-5 personer på turene, men forvent at I muligvis kun er to rejsende på en tur. Du kan mod et lille tillæg sikre dig, at turen er privat. Forhør dig hos din rejsekonsulent.

DECEMBER - APRIL

Pakkeliste

 • Pas, rejseforsikring, flybillet (samt fotokopier)
 • Kontanter
 • Kreditkort eller debetkort
 • Kamera
 • Solhat eller kasket
 • Solcreme
 • Godt fodtøj
 • Solbriller
 • Toiletartikler
 • Vandflaske

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark – Colombo t/r (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Transport med chauffør, der taler begrænset engelsk mellem forskellige byer samt til og fra lufthavnen.
 • Tog fra Colombo til Kandy
 • Besøg på teplantage på vej til Nuwara Eliya
 • Tur til Horton Plain med engelsktalende guide
 • Madlavningskursus i Ella inkl. frokost med engelsktalende guide
 • Jeep safaritur i Udawalawe National Park med engelsktalende guide
 • Hvalsafari fra Mirissa inkl. morgenmad ombord
 • Én times akupressur massage i Colombo

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - I Sri Lanka er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffører
 • Drikkevarer
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Visum
 • Indgang til monumenter

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top