Søg
Søg
Sri Lanka
På cykeltur på de smalle stier i Sri Lanka
Cykeltur, Sri Lanka
Sigiriya rock i Sri Lanka
Fiskere Sri Lanka
Sri Lanka
Sri Lanka

På cykel i Sri Lanka

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 22.995,-Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Varighed: 17 dage

Skøn cykling gennem Sri Lankas grønne bjerge og smukke teplantager, forbi forter, nationalparker og buddhistiske huletempler til historiske byer og smukke strande mod syd.

Cykeltur på stille veje med oldgammel kultur
Sri Lanka frembringer billeder af teplantager, kølige højlande, gamle byer og tropiske strande – vi får det hele at se på denne varierede cykeltur. Glem ikke den usædvanlige flora og fauna, de religiøse overbevisninger, kulturen og de kraftfulde krydderier, der gør det lokale køkken så lækkert.

De stille småveje på denne tåreformede ø gør den ideel til cykling. Vi starter langs vestkysten, hvor vi skimter sejlene fra de lokale fiskeres både, inden vi cykler ind i landet forbi en hob af buddhistiske og hinduistiske monumenter. Ceylon, som Sri Lanka tidligere hed, er blevet påvirket af gamle dynastier, indere, portugisere, hollændere og briter, der alle har efterladt deres aftryk. Det har resulteret i et besynderligt miks af ældgamle byer, bygningsværker og stemningsfuld kolonitidsarkitektur.

Safari, cykling langs floder og strande mod syd
Vi fortsætter til klippefortet Sigiriya, på safari i Wasgomuwa National Park og har en afslapningsdag i bjergbyen Kandy, hvor der er tid til at se Temple of the Sacred Tooth Relic, slappe af ved søen eller gå en tur i den pragtfulde botaniske have. Vi følger derefter floder, der flyder ned til sydkysten, og slutter turen på strandene nær fortet i byen Galle.

Cykelturen foregår på stille småveje, plantageveje og grusstier. Vi dækker i alt 563 kilometer på 8 cykeldage, og det meste, hvis ikke hele, af terrænet er bakket med mange dage med mere end 70 kilometers cykling.

Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Sri Lanka her

Sæson

Sri Lanka er blandt mange andre ting en skøn stranddestination, som kan besøges året rundt. Når det regner i den østlige del, er det normalt solrigt i den vestlige del og omvendt. Derfor kan du altid finde et område på Sri Lanka, som er perfekt for din strandferie

Den tørreste og bedste rejseperiode for Sri Lankas vestkyst, sydkyst og bjergland er fra december til marts og for østkysten og området med de gamle/antikke byer fra april til september.

Den bedste wildlife-sæson er fra november-april.

Du kan, som bonus, afslutte din rejse i Sri Lanka med et smut til Maldiverne for ren bounty-oplevelse.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Sri Lanka er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Sri Lanka kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Sri Lanka er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Sri Lanka kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.


Cykeltur Sri Lanka

Detaljeret beskrivelse

1. dag: Afrejse fra Danmark
Du flyver fra Danmark til Sri Lanka, hvor du ankommer næste dag.

2. dag: Ankomst Colombo
Ved ankomsten til Colombo bliver du hentet i lufthavnen og kørt ud til kystbyen Negombo. Her mødes vi på Goldi Sands Hotel til velkomstmiddag og orientering om turen.

3. dag: På cykel til buddhistisk huletempel
Efter morgenmaden cykler vi direkte fra hotellet ud langs kysten på den gamle vej og ser de karakteristiske patchwork-sejl på både, der ligger hevet op på kysten eller flyder rundt på vandet og skaber glimrende fotomuligheder. Det samme gør de mange fiskemarkeder, vi cykler forbi. Vi sætter kursen ind i landet på stille småveje, der giver dig en smagsprøve på Sri Lanka. Efter 50 kilometer hopper vi af cyklerne og har en 3 timers transfer til Dambulla med frokost ved søen Kununegala undervejs. Dambulla, et buddhistisk huletempel fra det 2. århundrede, der også er kendt som Det Gyldne Tempel, er det største og mest velbevarede huletempelkompleks i landet og byder på mere end 150 Buddha-statuer. Når vi er færdige med at nyde udsigterne fra hulerne, har vi en kort transfer eller cykeltur til vores fredelige hotel, der ligger mellem mangotræer og rismarker.
Cykeldistance: 54 km
Overnatning på turistklasse hotel. (M,F,A)

4. dag: På cykel til det ældgamle fort Sigiriya
Vi triller gennem landskabet på et miks af asfalterede veje og røde jordveje og passerer frugtplantager, rismarker og elefantgræs. Som vi cykler langs bredden af Kandalama Lake, har vi glimrende udsigte til klippefortet Sigiriya (Løve-klippen) fra det 5. århundrede. Vi parkerer cyklerne og vandrer gennem de gamle haver, inden vi har en 300 meter stigning til fods op til ruinerne efter Kong Kasyapas sommerpalads, der ligger på toppen. Undervejs passerer vi imponerende freskoer, der forestiller mere end 500 kvinder. Efter nedstigningen spiser vi frokost på den lokale restaurant. Vores eftermiddagscykeltur går langs en gammel afvandingskanal flankeret af langt, grønt græs, og vi ser masser af folk, der bader i kanalen på vejen tilbage til Dambulla.
Cykeldistance: 60 km
Overnatning på turistklasse hotel. (M,F,A)

5. dag: På cykel til hovedstaden Polonnaruwa fra det 10. århundrede
Vi cykler af sted fra hotellet og har en god stigning over Kaladuwa Hills. På nedkørslen skal du holde udkig efter vilde elefanter, der kan finde på at krydse vejen. Vi cykler på en vej flankeret af træer i et skovreservat, ind til vi når den store, menneskeskabte sø, Polonnaruwa Tank. Vi spiser frokost på det lokale hotel. Herefter gennem den historiske park Polonnaruwa, som er en hovedstad fra det 10. århundrede og den bedst bevarede af de gamle byer. Den blev forladt i det 13. århundrede, genopdaget i det 18. århundrede og er nu på UNESCOs verdensarvsliste. Stenmonumenterne her giver os en smagsprøve på det oldgamle Rajarata-kongeriges pragt. Efter at have set de primære seværdigheder har vi en 20 minutters transfer til vores hotel, der ligger ved bredden af reservoiret.
Cykeldistance: 78 km
Overnatning på turistklasse hotel. (M,F,A)

6. dag: Cykling og safari
Efter morgenmaden cykler vi ud af Polonnaruwa og langs den østlige udkant af Wasgomuwa National Park, hjemsted for en stor bestand af srilankanske elefanter og mange andre pattedyr inklusiv læbebjørne, leoparder, hjorte og vilde bøfler samt mere end 100 fuglearter. Der er en risiko for, at dagens tur bliver forkortet med 25 kilometer, og vi i stedet tager en transfer, hvis vandet er for højt til at krydse en bro undervejs. Om eftermiddagen skifter vi de to hjulede ud med en firehjulet jeep og tager på en tre timer lang safari i parken
Cykeldistance: 75 km
Overnatning på turistklasse hotel. (M,F,A)

7. dag: Cykling på ’Spice Road’
I dag cykler vi op til Laggala-passet på det, der ofte bliver beskrevet som den mest fantastiske vej i Sri Lanka. Den kuperede tur bringer os gennem The Knuckles Wilderness, inden vejen falder 1000 meter over en strækning på 27 kilometer på den såkaldte ’Spice Road’ til Matale, Sri Lankas kryddericentrum. Selvom vi er i troperne, kan det blive diset og køligt, så det anbefales at have en regnjakke med. For at undgå den hektiske trafik, slutter vi dagen med en transfer det sidste stykke vej ind til Kandy, der er Sri Lankas næststørste by.
Cykeldistance: 70 km
Overnatning på turistklasse hotel. (M,F,A)

8. dag: Hviledag i maleriske Kandy
I dag har vi hviledag i den maleriske by Kandy, der ligger omgivet af bakker rundt om en sø og længe har været et vigtigt religiøst centrum og pilgrimsmål for buddhister. Udforsk byens gamle butikker, besøg antikvitets- og ædelstenseksperter eller oplev det summende marked. Det er et must at opleve Temple of the Sacred Tooth Relic, der er på UNESCOs verdensarvsliste.
Overnatning på turistklasse hotel. (M)

9. dag: Cykling med lange opkørsler
Vær forberedt på en dag med lange opkørsler. Vi har en transfer de første 10 kilometer og cykler så gennem det bakkede landskab forbi små, tamilske samfund, farverige hindutempler, trætempler og masser af teplantager, hvilket betyder adskillige tepauser undervejs. Specielt tanker vi energi i form af en lille tepause, inden vi har en stigning på 420 højdemeter. Da de er fordelt over 15 kilometer, stiger vi dog ganske gradvist. Derfra er det ned ad bakke til byen Nawalpitiya, inden det igen går op gennem teplantager. Vi tager en pause og en kop te i den fineste af de lokale butikker. Vi når et højdepunkt i 1386 meters højde, men er bakkerne for meget, og bliver du træt, kan du altid hoppe på følgebilen. Vi overnatter i en gammel bungalow fra kolonitiden, der ligger i en smuk have med gode udsigter.
Cykeldistance: 78 km
Overnatning på turistklasse hotel. (M,F,A)

10. dag: På cykel gennem hjertet af te-regionen
Dagens rute er på en grusvej og på teplantagernes hjulspor gennem hjertet af Sri Lankas te-region. Du bliver mødt af plukkerne på arbejde og deres børn, mens vi cykler mod Peak Wilderness, og Adam’s Peaks karakteristiske trekantform kommer til syne. Den lange stigning med den lette hældning op til byen Bogowantalawa bliver brudt op afte- og fotopauser, inden vi når toppen af kammen og kører ned ad på en asfalteret vej med hårnålesving. Vi stopper og spiser frokost med vidunderlige udsigter til Balangoda Town i dalen under os. Vi slutter dagens cykeltur nær byen og har en transfer til vores hotel, der ligger ved bredden af et reservoir.
Cykeldistance: 72 km
Overnatning på turistklasse hotel. (M,F,A)

11. dag: Cykling langs bananplantager til kysten
Fra hotellet følger vi en af afvandingskanalerne, der flyder mod syd og forsyner de mange bananplantager, vi passerer, med vand. Vi fortsætter på landlige småveje og cykler de sidste par kilometer på den primære kystvej til Tangalle med tid til at opleve solnedgangen over Det Indiske Ocean.
Cykeldistance: 76 km
Overnatning på turistklasse hotel. (M,F,A)

12. dag: Fridag, strand og skildpadder
Fridag til at slappe af, nyde stranden eller besøge skildpaddereservatet i Rekkawa 20 kilometer væk.
Overnatning på turistklasse hotel. (M,F,A)

13. dag: Historisk fort og farvelmiddag
Transfer til den historiske havneby Galle, der er på UNESCOs verdensarvsliste og byder på et enestående miks af europæisk arkitektur og sydasiatiske traditioner. Vi tager på en guidet tur gennem den gamle by, og derefter har du tid til på egen hånd at udforske de snævre gader eller vandre på murene af et stort fort. Vi mødes til frokost og har så en tre timer lang transfer fra Galle til Colombo, hvor vi spiser farvelmiddag sammen. Om aftenen er der transfer til dit hotel . (M,F,A)

14-15. dag: Negombo - Badeferie
Du har nu et par dage på egen hånd, hvor du kan bruge tiden på at få alle de spændende indtryk til at falde på plads. Nyd poolen eller de smukke strande i området. Byen var engang en vigtig handelsby for portugisere og hollændere, men i dag er det ikke længere handel, der lokker gæster hertil, men de utrolig smukke strande. Her får du både lokalt byliv, hvor du oplever det ægte Sri Lanka, gode strande samt en masse udflugtsmuligheder.
Overnatning på turistklasse hotel. (M)

16. dag: Hjemrejse til Danmark
Hvis du har tid før dit oversøiske fly afgår, kan du slappe af, gå en tur i byen eller måske ordne det sidste shopping. Du tager selv en taxi til lufthavnen, tidspunktet afhænger af hvornår dit fly afgår.
(M)

17. dag: Ankomst Danmark
Efter en begivenhedsrig rejse med masser af spændende oplevelser, og nye indtryk lander vi tidligt om morgenen i Danmark.

Overnatning:
14 nætter på turistklasse hoteller.
2 nætter ombord på flyet

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.


Bemærkninger

Cykeldistance: 575 km.

Afrejsedatoer

Turen har afgange adskillige gange om året. Forhør dig hos din rejsekonsulent for ledige datoer.

Priser

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 22.995,-Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Gruppestørrelse

Rejsen er lavet som en grupperejse, hvor der kan komme rejsedeltagere fra hele verden. Turen gennemføres ved minimum 2 deltagere, maksimum 16 deltagere.

Sværhedsgrad

Hård

Prisen er inklusiv

  • Flybilletter Danmark til Colombo t/r
  • Transport til og fra lufthavn i Colombo
  • Forplejning som beskrevet i programmet
  • Overnatning og engelsktalende guide undervejs på cykelturen

Prisen er eksklusiv

  • Rejseforsikringer
  • Drikkevarer
  • Forplejning udover det beskrevne
  • Drikkepenge
  • Cykelleje (ca. 220 US Dollars)
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.


Gratis rejseforedrag

Webinar: Svøm med hvaler i Sri Lanka med dansk rejseleder: 08-01-2019 18:30:00 : 12065
Webinar
8. januar 2019 kl. 18:30

Webinar: Svøm med hvaler i Sri Lanka med dansk rejseleder

Sri Lanka og Maldiverne: 28-01-2019 18:00:00 : 12046
Aarhus
28. januar 2019 kl. 18:00

Sri Lanka og Maldiverne

Sri Lanka og Maldiverne: 21-02-2019 18:00:00 : 12047
Aarhus
21. februar 2019 kl. 18:00

Sri Lanka og Maldiverne

Se mere her
Til top
Kontakt os:
Hovednummer (+45) 7020 1915
Nødtelefon - læs mere
Find os på: