18 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 28.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Denne tur passer til dig, der vil rejse i sommerferien og ikke gå på kompromis med hverken oplevelser eller kvalitet. Undervejs på rejsen oplever du to spændende safarier i forskellige nationalparker, men der er også tid til at slappe af ved stranden. Ydermere giver rejsen dig mulighed for at få et godt blik ind i den srilankanske kultur og historie – blandt andet via indlagte besøg ved adskillige UNESCO World Heritage sites. Din tur slutter med en transfer med seaplane inden din hjemrejse, så du sparer transporttid, og får samtidig en fin oplevelse.

Få information og fakta om Sri Lanka her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Sri Lanka her

Bedste rejseperiode

Sri Lanka er blandt mange andre ting en skøn stranddestination, som kan besøges året rundt. Når det regner i den østlige del, er det normalt solrigt i den vestlige del og omvendt.

Den tørreste og bedste rejseperiode for Sri Lankas vestkyst, sydkyst og bjergland er fra december til april, mens østkysten og området med de gamle/antikke byer har sit bedste vejr fra april til september.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Sri Lanka er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Sri Lanka kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
I dag starter en sommerferie fyldt med oplevelser.
2. dag: Ankomst Sri Lanka og fly til Batticalo samt transfer til Passikudah
Efter du er landet og har fået din bagage, går turen videre med indenrigsfly til østkysten. Du sparer en lang køretur, og kan nå et dyp i havet på Sri Lankas smukke østkyst, inden du sætter dig til bords og nyder et veltilberedt aftensmåltid. (A)
3. dag: Afslapning på stranden ved Passikudah
I dag er på egen hånd til at komme af med eventuel jetlag, samt lade det synke ind, at sommerferien endelig er startet. Nyd de skønne omgivelser, slap af på hotellet eller ved stranden. (M,A)
4. dag: Gal Oya Nationalpark
Efter morgenmad er der afgang mod Gal Oya nationalpark. Parken er en af Sri Lankas største eco turistdestinationer, og byder på safari fra vandsiden i både, hvor du kan holde udkig efter elefanter, leoparder, vandbøfler og vildsvin. Det bedste tidspunkt at besøge parken er i vores sommermåneder. (M)
5. dag: Videre til Arugam Bay
Efter en rolig morgen og formiddag går turen videre til kysten ved Arugam Bay. Du skal bo i dejlig villa hotel ved vandet. Hvis du har lyst, kan du tage en tur ind til området ved Arugam Bay og prøve kræfter med surfing, som området er meget kendt for. (M)
6.-7. dag: Arugam Bay på egen hånd
Dagene byder på afslapning på dit dejlige hotel eller måske en tur ind til Arugam Bay, hvor du kan nyde den afslappede stemning. (M)
8. dag: Turen fortsætter til Ella
Efter morgenmaden går turen videre til Ella. Den lille bjergby er rigtig charmerende og beliggende i smukke omgivelser i højlandet. Gå en tur ned gennem hovedgaden og nyd en kop kaffe eller slap af på jeres hotel og nyd udsigten over de smukke, grønne bjerge. (M)
9. dag: Ella
Området giver masser af muligheder for vandreture, og du kan i dag tage på tur til for eksempel Little Adams Peak eller Ravana Falls. Efter vandreturen – ellers hvis du bare ønsker at forkæle dig selv – så kan du nyde en ayurveda massage. (M)
10. dag: Telandskaber omkring Nuwara Eliya
Fra Ella går turen videre til Nuwara Eliya. Byen er beliggende i hjertet af landets højland og er særligt kendt for de mange teplantager, der omkranser byen. Historisk er byen kendt som briternes sommerresidens i det mere kølige højland, og bybilledet bærer stadig præg af den victorianske stil i både husenes arkitektur og flotte haver. Har du lyst, så er der rig mulighed for at besøge en af de omkringliggende teplantager, hvor du kan høre nærmere om Sri Lankas teproduktion og historie. (M)
11. dag: Nuwara Eliya
Dagen er på egen hånd i den gamle kolonialby Nuwara Eliya, hvor du kan gå på opdagelse i de lokale markeder og smukke gader. Ønsker du en stor naturoplevelse denne dag, så kan en tur til Hortons Plains og Worlds End anbefales. Dette område syd for Nuwara Eliya tilbyder vandreture med smukke udsigter og brusende vandfald. Er dette noget som tiltaler, så hør endelig ind til mulighederne hos din rejsekonsulent. (M)
12. dag: Med tog til Kandy
I dag skal du med på en af verdens smukkeste togstrækninger gennem bjergene med udsigt til teplantager og bjerge. Du ankommer til Kandy først på aftenen, hvor du slapper af på dit centralt beliggende hotel. (M)
13. dag: Kandy på egen hånd
I dag har du mulighed for at udforske en af Sri Lankas mest charmerende byer. Kandy er beskyttet af UNESCO og omgivet af bakker, dale, floder og vandfald. Tandtemplet, der angiveligt opbevarer en af Buddhas templer, er et besøg værd ligesom en tur i den botaniske have er en fin oplevelse. (M)
14. dag: Landsbytrekking og Habarana
Efter morgenmaden går turen til Habarana. Undervejs er der indlagt en gåtur gennem rismarker med mulighed for et dyp i en flod og med frokost tilberedt i en af de små landsbyer i bjergområderne omkring Knuckles Range. Du ankommer til Habarana i løbet af eftermiddagen og kan slappe af på dit hotel. (M)
15. dag: Polonnaruwa og safari i Minneriya Nationalpark
Efter morgenmaden kører du mod Polonnaruwa. Byen er beliggende ved den store sø Parakrama Samudra og kendt for sine mange arkæologiske sites. Byen er af UNESCO blevet erklæret "World Heritage". Om eftermiddagen skal du på safari i Minneriya som især er kendt for sin store bestand af elefanter og fugle, som ofte ses drikke af vandreservoiret i parken. Efter en dag med både store kulturelle og naturmæssige oplevelser køres du tilbage til Habarana for overnatning. (M)
16. dag: Heldagstur til Dambulla og Sigiriya klippen
Efter du har spist morgenmad, starter dagen med udflugt til Dambulla klippetemplet, der bland andet har over 150 buddhaer, heraf en af de største, der er hugget ud af klippen, og er 14 meter lang. Du kan vælge, om du vil på en cykeltur i lokalområdet (ca. 12 km) inden turen går videre til Sigiriya den hellige klippeformation. Stedet er et World Heritage site, og du får med garanti pulsen i vejret af de stejle trin, men udsigten fra toppen er det hele værd. (M)
17. dag: Afsted til lufthavnen og hjemrejse
Fra Habarana kører I de cirka 4 timer tilbage til den internationale lufthavn. Hvis du vil have en sidste sjov oplevelse, så kan vi booke en seaplane transport fra Habarana området tilbage til Colombo. (M)
18. dag: Ankomst Danmark
I dag ankommer du til Danmark

Overnatninger

2 overnatninger på 4-stjernet hotel i Passikuda
1 overnatning i bungalow på Gal Oya Lodge ved Gal Oya Nationalpark
3 overnatninger på 4-stjernet hotel i Arugam Bay
2 overnatninger på 3+stjernet hotel i Ella
2 overnatninger på 4-stjernet hotel i Nuwara Eliya
2 overnatninger på 4-stjernet hotel i Kandy
3 overnatninger på 4-stjernet hotel i Habarana

Bemærkninger

Turen kan naturligvis sammensættes anderledes, hvis du har andre ønsker. Vores dygtige eksperter i at skræddersy rejser til Sri Lanka sidder klar til at hjælpe dig.

Rejsen kan gennemføres for familier med børn i alle aldre. Dog betragtes børn over 12 år som voksne ifht. overnatninger, entréer, safariture, togturen og deslige.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan arrangeres med afgang hver dag.

Gruppestørrelse

Rejsen arrangeres som en privat rejse med egen guide/chauffør. Dog må det forventes, at man er en del af en gruppe eksempelvis på safarien i Gal Oya, turene omkring Habarana og safarien i Minneriya.

JUNI - SEPTEMBER

Pakkeliste

 • Kontanter (ATM hæveautomater findes primært i de større byer)
 • Evt. snorkeludstyr
 • Evt. guidebog
 • Solcreme
 • Badetøj
 • Evt. håndklæde
 • Mindre vandrerygsæk
 • Vandresko
 • Let regn- eller skaljakke
 • Kikkert

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Colombo t/r (inkl. bagage)
 • Indenrigsfly til Batticaloa (inkl. bagage) og transfer videre til hotel i Passikudah
 • Transport med engelsktalende guide/chauffør (dog ikke under strandophold i Passikudah)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Jeep safaritur i Gal Oya Nationalpark med engelsktalende guide
 • Entre og rundvisning i ved Sigiriya Løveklippen med engelsktalende guide
 • Entre og rundvisning i Dambulla grottetempler med engelsktalende guide
 • Entre og rundvisning i Polonnaruwa med engelsktalende guide
 • Jeep safaritur i Minneriya Nationalpark med engelsktalende guide
 • Trekkingtur til Knuckles Range med engelsktalende guide
 • Afrejsetransfer fra Habarana til lufthavnen

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - I Sri Lanka er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffører
 • Drikkevarer
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Visum

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top