Antallet af unge, der bruger deres sabbatår på at rejse ud i verden sammen med andre, er stigende.

Det oplever Jysk Rejsebureau, der fra 2016 til 2017 har oplevet en vækst på 50 pct. i antal bookede grupperejser for unge i alderen 18-30. Ifølge direktøren er det især fællesskabet og sammenholdet, der får de unge til at vælge denne rejseform - og særligt grupperejserne til Sydøstasien er populære.

Flere og flere unge benytter deres sabbatår på at rejse ud og mærke verden - sammen med andre. Det oplever man hos Jysk Rejsebureau, hvor antallet af rejsende på de såkaldte "backpacker adventure"-grupperejser er steget med hele 50 pct. inden for det seneste år. Backpacker adventure er Jysk Rejsebureaus grupperejser for unge i aldersgruppen 18-30 år - og ifølge direktør Niels Amstrup er størstedelen af deltagerne unge, der holder deres første sabbatår efter gymnasiet.

- Rigtig mange af de unge, der vælger de her ungdoms-grupperejser, vil gerne ud at rejse efter handelsskolen eller gymnasiet - men de mangler ofte nogen at følges med. For dem giver det et sikkerhedsnet at være en del af et fællesskab frem for at skulle rejse alene. Samtidig får man ofte et tæt sammenhold og venner for livet på sådan en rejse - dét tror jeg også appellerer til mange, siger han om grupperejserne, der er populære blandt både drenge og piger.

Plads til spontanitet
Som hovedregel kan der være op til 15 personer med på hver grupperejse. Udover den åbenlyse fordel ved at have nogle ligesindede at følges med, er der ifølge Niels Amstrup også andre gevinster ved at rejse med på backpacker adventure:

- Ved at købe en plads på en planlagt grupperejse er man sikker på, at det basale som rejseplan, klima og timing er i orden. Samtidig er der selvfølgelig en prisgevinst ved at være en del af en gruppe, frem for hvis man skulle booke rejsen selv, fortæller han om turene, der også tilrettelægges med fokus på at inkludere plads til spontanitet og personlige interesser:

- Alle rejserne har dage eller uger, hvor man kan rejse på egen hånd. Det har vi valgt, fordi vi mener, at de rejseoplevelser, de unge selv skaber, er dem, der udvikler dem mest. På den måde får man først nogle fede oplevelser som gruppe og bliver bekendt med destinationen i fællesskab - fx på et surf-kursus eller et regnskovs-trek. Og herefter er der så en periode uden en fastlagt rejseplan, hvor deltagerne typisk vælger at dele sig op i mindre grupper, alt efter om de vil have frivilligt arbejde, tage dykkercertifikat eller lignende - inden turen går videre til næste destination på rejseplanen, forklarer Niels Amstrup.

Sydøstasien hitter
Jysk Rejsebureau arrangerer grupperejser for unge til alle verdenshjørner - af alt fra én til fem måneders varighed. De fleste af turene er dog omkring tre måneder lange.
- Den mest populære grupperejse går til Thailand, Australien, New Zealand og Fiji. Sydøstasien er generelt et hit: Bl.a. er der også mange, der vælger at rejse til Thailand, Laos, Cambodia, Vietnam og Filippinerne. Samtidig er rundrejse i Sydamerika populært. Og i år har vi desuden set stor vækst på rejsen til Maldiverne, Sri Lanka og Thailand - det er alle tre rejsemål, der er på manges "bucket list", afslører Niels Amstrup.

Se alle backpacker adventure-rejser her


BPA
Til top