Info om din rejse og Covid-19 Læs mere
Centralamerika og især Costa Rica vinder større og større indpas i de danske rejse-hjerter. Det erfarer Jysk Rejsebureau, der i 2017 solgte dobbelt så mange rejser til destinationen som året før - og tendensen ser ud til at fortsætte i år. Med korte afstande og et miks af vilde dyr, vulkaner, fantastisk natur og økoturisme har Costa Rica noget for alle - inklusiv potentiale til at blive et lige så stort hit som indonesiske Bali, vurderer direktøren.

Hos Jysk Rejsebureau har man det seneste halvandet års tid oplevet en støt stigende interesse for Centralamerika - og i særdeleshed Costa Rica. Derfor har rejsearrangøren brugt en del ressourcer på at udvikle flere rejseforslag til området og samtidig ansat nye rejsekonsulenter med speciale i denne del af verden.

- Vi har solgt rejser til Centralamerika i flere år, men på baggrund af en stærkt voksende interesse fra 2016 til 2017 har vi det seneste år sat ekstra fokus på at udvikle på Guatemala, Panama og Costa Rica. Vi solgte over dobbelt så mange rejser til Centralamerika i 2017 som i 2016 - og tendensen ser umiddelbart ud til at fortsætte ind i 2018. Især Costa Rica, der er vækstet 71 pct. i januar-maj i år sammenlignet med samme periode sidste år, er populær, fortæller Niels Amstrup, direktør i Jysk Rejsebureau, der vurderer, at Costa Rica på sigt kan blive lige så stort et hit blandt danskerne som indonesiske Bali er i øjeblikket.

- Costa Rica har ligesom Bali den fordel, at man kan opleve rigtig mange forskellige ting på samme ferie inden for relativt kort afstand - især sammenlignet med andre steder i Latinamerika. Costa Rica forbindes især med vilde dyr, vulkaner, vandfald og flot natur - og har også nogle rigtig flotte strande. Desuden er Costa Rica gode til økoturisme, og de lokale går meget op i bæredygtighed, hvilket vi ser en stigende interesse for blandt danskerne i disse år, forklarer han om den voksende interesse for rejsemålet, der som en af de væsentligste forskelle har et lidt højere prisniveau end Bali.

Svaret på alles rejsedrømme
Ifølge Niels Amstrup er Costa Rica svaret på de fleste eventyreres rejsedrømme - uanset om man rejser som backpacker, familie eller voksent par.

- Det er nemt at leje en bil og selv køre rundt, hvilket især gør det attraktivt til familie- og tregenerationers-rejser, mens backpackere ofte vælger at rejse med bus. Uanset om man vil surfe, arbejde frivilligt med dyr, snorkle, på fuglesafari eller bestige vulkaner, så kan man det i Costa Rica. Samtidig er der flere muligheder for at tage på glamping i nationalparkerne og sove midt i naturen, ligesom man også kan overnatte hos en lokal indianerstamme, siger direktøren og peger på fem "must do's" på en Costa Rica-rejse:

- Søen ved Arenal-vulkanen er en af de flotteste i Centralamerika og oplagt at udforske i kajak eller på mountainbike, mens tågeregnskoven er et af verdens mest unikke steder at tage på fuglesafari. Her går man på en 3 km lang hængebro i 20-50 meters højde over junglen. Vil man have nogle dages afslapning ved stranden, er nationalparken Manuel Antonio ude ved Stillehavskysten et must - her finder man nogle af landets smukkeste strande. Naturelskere bør også besøge Corcovardo, der udover at være hjemsted for et af verdens mest varierede dyre- og planteliv også er et oplagt sted at spotte hvaler. Endeligt tager mange til Tortuguero, der er en nationalpark, som kun kan opleves med båd - og hvor man om sommeren kan se havskildpadder lægge æg på stranden, tipper Niels Amstrup, der anbefaler at afsætte 2-3 uger til at udforske det nye hit-rejsemål.

Praktisk information
Hvis man vil opleve mere end én destination på samme rejse, er Costa Rica - ifølge Jysk Rejsebureaus rejseeksperter - oplagt at kombinere med Panama eller Nicaragua. Desuden flyver flere flyselskaber via Panama City, hvilket også gør det nemt at lave stopover der og fx tage ud og opleve San Blas-øerne, der er Centralamerikas svar på Maldiverne.

Se alle Jysk Rejsebureaus Costa Rica-rejser her.

Isla del Cano i Costa Rica
Til top