Det er svært ikke at blive smaskforelsket i Thailand: Det er et virkelig smukt land, det er let og sikkert at rejse i og ekstremt billigt. Vejret svigter sjældent, lokalbefolkningen er venlig, der er en rig kulturarv og nogle af verdens bedste strande findes her.

Og for lige at overbevise de sidste tvivlere, disker Thailand tilmed op med nogle af de mest velsmagende retter i verden. En del af Thailands popularitet bunder ikke kun i de førnævnte åbenlyse grunde, men også i at Thailand har en eminent placering som perlen midt i den østers af spændende rejseoplevelser, som Sydøstasien byder på. Skal du udforske flere destinationer som fx Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar (Burma), Malaysia eller Filippinerne har du nemlig i Thailand den oplagte base. Fra Bangkok kan du billigt komme alle steder hen og mange rejsende, der er afsted i længere tid, finder et hostel eller et hotel i Bangkok, hvor de har deres oppakning liggende, som de jævnligt vender tilbage til, inden de rejser videre til næste land. Dertil kommer at Bangkok er en by, man aldrig bliver træt af, og at man altid vil kunne få one night in Bangkok til at gå med noget tusmørke-shopping og menneskespotting i det neonoplyste menneskehav på Khao San Road.

Vi (danskere) elsker Thailand!


Fordelene ved at tage til Thailand har de berejste danskere selvfølgelig for længst fundet ud af. Derfor er det heller ikke nogen overraskelse, at Thailand ligger på førstepladsen, når det kommer til danskernes rejsedrømme for 2015. Det viser en rundspørge som Jysk Rejsebureau har foretaget blandt 1.827 af deres kunder. Vi elsker Thailand – de autentiske oplevelser, landet giver og de rejsemuligheder man har, når man besøger Thailand.
”Hos Jysk Rejsebureau ser vi en tendens til, at folk fortsat ønsker at rejse til Thailand, fordi de også gerne vil opleve de mindre turistede områder. Og så er det billigt at komme dertil og leve der,” forklarer salgschef hos Jysk Rejsebureau, Lars Møller Christiansen.
Det er også uden sammenligning Asien, der topper listen, når man spørger danskerne, hvilke kontinenter de helst vil besøge – og her er Thailand med sin smørhulsplacering ofte det selvskrevne omdrejningspunkt for rejser til de omkringliggende eksotiske lande.

Endnu flere rejsemuligheder


Hos Jysk Rejsebureau hjælper de ofte rejseglade danskere med at sammensætte flere destinationer i Sydøstasien, og over de seneste år er der blevet endnu flere muligheder for at udforske verdensdelen på nye måder. Her er nogle af de populære ture hvor Jysk Rejsebureau kombinerer skønne Thailand med de omkringliggende lande:

På cykel i Bhutan og afslapning i Thailand: Bhutan står højt på manges ønskeliste og er grundet sin isolerede position stadig omgivet af mystik. Du kan ikke på egen hånd rejse ind i landet, men skal hyre en lokal guide. På denne tur er praktikaliteterne ordnet for dig, og alt du skal gøre er at træde i pedalerne for at komme frem. Til gengæld vil du så opleve fortryllende, uspolerede landskaber og gamle buddhistiske traditioner. Cykelturen går via Himalayas mange bjergpas, passerer Nepal og slutter af med afslappende dage på Koh Samet i Thailand.

Fra Thailand til Myanmar (Burma) ad bagvejen: Myanmar, bedre kendt som Burma, blev for få år siden åbnet op for turister, og emmer stadigvæk af, at have været afskåret fra Sydøstasien i årtier. På denne tur får du en unik mulighed for at ankomme til Myanmar ad bagvejen ved at krydse floden mellem Thailand og Myanmar. Her vil du opleve noget, der minder om en svunden tid med uberørte skove, rismarker og landsbyer, hvor de lokale tydeligvis ikke har vænnet sig til det fascinerende syn af turister endnu.

Thailand, Cambodja og Vietnam med rygsæk: er en klassisk rundrejse i Sydøstasien, der fortsat er en favorit blandt de rejsende. Det skyldes især alle de autentiske, kulturelle og historiske oplevelser der ligger som perler på en snor omgivet af smuk og meget varierende natur, når man rejser gennem Thailand, Cambodja og Vietnam med rygsæk.

Gennem Vietnam, Cambodja og Thailand på cykel: her er det jernhesten, der tager dig gennem tre af Sydøstasiens forskelligartede lande. Følg Mekong-deltaet i den flade og frodige del af Vietnam og få et indblik i Cambodjas franske kolonitidscharme og ikke mindst et af verdens mest fascinerende tempelkomplekser Angkor Wat.


Thailands mange rejseformer


De fleste forbinder måske Thailand med at dase i palmernes skygger med udsigt til en hvid sandstrand og turkisblåt vand, men Thailand er så meget mere end det. Du kan rejse nord for Bangkok og blive fascineret af det historiske Thailand, udforske isolerede bountyøer, eller dykke under overfladen og konstatere, at selv med dykkerbriller på, er landet eksotisk og fyldt med farver. Her er en liste over nogle af de forskellige aktiviteter og rejseformer, du kan opleve landet gennem.

Ø-hop
Der er rig mulighed for at hoppe fra ’ko’ til ’ko’ i Sydthailand, der har så mange øer, at der er noget for enhver smag. Ko Chang byder på Thailands største strand, næst efter Phuket, Ko Pha Ngan er stedet, hvor der festes døgnet rundt, Ko Kood er uspoleret ø-kultur og Ko Samet er mindre overrendt. Det er Ko Phi Phi til gengæld, men den byder også på én af Thailands smukkeste strande.

Cykling
De seneste par år er der sket en stigning i både interessen og dermed også mulighederne for at udforske Sydøstasien på to hjul. Det giver en unik mulighed for at tage ’bagvejen’ og komme ud i miljøer og områder, hvor der ikke normalt kommer turister.

Historie
Du kan især granske det historiske Thailand nord for Bangkok. Byerne Ayutthaya og Sukhothai har tidligere været hovedstæder i Thairiget, og i dag vidner især tempelområderne om byernes storhedstid.

Dykning
Find Nemo og eksotiske koraller langs hele Thailands enorme kysstrækning – især sydpå – hvor du næsten ikke kan stikke hovedet under vand uden at få smukke oplevelser med derfra.

Trekking
Overalt i Thailand er der rige muligheder for at trekke – især jungletreks er populær, og dem kan du komme på stort set over alt i det frodige land. Chiang Mai er en god base til trekking, hvor du både får storby og tilbagelænet backpacker-liv med mulighed for at udforske de omkringliggende skove og floder.

Rejser med børn
Thailand er sikkert og nemt, når det kommer til at tage de yngste globetrottere med på tur. Lav eventuelt en kombination med daseferie på strandene, hvor ungerne kan rende rundt med bar mås og tag til Bangkoks spændende virvar med et aircon-nedkølet hotelværelse til at slappe af på, og drag på rundrejse til det historiske Thailand, hvor I både kan opleve jungle og tempelbyer på det niveau, der passer jeres familie.
Thailand - Similan
Til top