4 dage
Ekskl. fly
Fra 3.615,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Hvis du ønsker at snorkle ved de bedste steder i Thailand, så er dette turen for dig!

Koh Bon, Koh Tachai og Surin øerne ligger i Andamanerhavet ud for Thailands vestkyst. Khao Lak betragtes som det bedste udgangspunkt for at opleve disse fantastiske øer. På grund af deres placering, langt fra fastlandet, er betingelserne perfekte til snorkling. Sigtbarheden er generelt rigtig god, øerne påvirkes ikke af floder, der løber fra fastlandet, og åbne havstrømme forsyner økosystemet med næringsrige fødevarer. Nogle gange nok til at tiltrække de gigantiske djævlerokker (også kendt som mantarokker) og hvalhajer. Havet fra Similan øerne og hele vejen op til Surin øerne – inklusiv Koh Bon og Koh Tachai - anses for at være det bedste dykker- og snorklested i Thailand!

Udover snorkling, ved Thailands bedste steder, er der masser af tid til strandbesøg eller afslapning ombord på den hyggelige båd MV Reggae Queen. Der serveres lækker thaimad, og personalet er altid klar til at sikre, at du har en sjov og uforglemmelig tid ombord. Selv hvis du ikke er den største snorkling entusiast, er der masser af oplevelser at byde på, på vores snorkel liveaboard. Du kan boltre dig i naturoplevelser på Surin øerne og Koh Tachai. Dertil har vi krydret rejsen med kulturelle oplevelser, hvor du får mulighed for at besøge det lille samfund af ”Moken” havsigøjnere på Surin øerne. Her lærer du om deres kultur og folklore, og får måske mulighed for at deltage i undervisningen på øens lille skole.

Højdepunkter:


 • Tredagsture i én tur
 • Vågn op ved de bedste snorklesteder før alle andre ankommer
 • De bedste små ”hemmelige” snorkle spots i Similan og Surin Marine National Park.
 • Mulighed for at snorkle med Djævlerokker (manta rays) ved Koh Bon (sæson afhængigt!)
 • Mulighed for at snorkle med hvalhajer ved Richelieu Rock (afhængig af sæson og strømforhold)
 • Naturoplevelser, strandbesøg og udsigtspunkter på øerne
 • Nyd den mennesketomme strand på Koh Tachai
 • ”Monken” havsigøjner landsby med deres fascinerende kultur
 • Besøg skolen i ”Monken” landsbyen og deltag i en engelsktime
 • ”Ralf’s special” – en tur med traditionel ’longtail’ båd for at se babyhajer i mangroven
 • Kaptajnens grillaften med frisk fisk fanget af ”Monken” havsigøjnerne

Se alle vores andre fantastiske turforslag til Thailand her
Få information og fakta om Thailand her

Bedste rejseperiode

Turen kan gennemføres fra cirka midt oktober til start maj.
I perioden maj til oktober er vejret meget omskifteligt, med høje bølger og tropiske regnbyger, hvorfor turen ikke kører i den periode.

Dagsprogram

Fold program ud
1. Dag: Khao Lak til Koh Bon, Similan National Marine Park
Den farverige båd ”MV Reggae Queen” stævner ud fra Khao Lak hen under aften og sætter kurs mod Similan øerne. Find din kahyt og gør dig det behageligt. Den hyggelige båd bliver dit hjem for de kommende tre dage. Under aftenens sejlads serveres en dejlig middag, og du får rig mulighed for at lære de andre snorkling entusiaster bedre at kende. Reggae Queen forventes at kaste anker ved Koh Bon omkring midnat. Sørg for at få en god nats søvn så du er klar til i morgen(A)
2. Dag: Koh Bon og Koh Tachai snorkling og overnatning i Surin National Marine Park
Velkommen til Similan National Marine Park! Du starter dit Andaman snorkling eventyr ved Koh Bon, en 65 mio. år gammel ø dannet af sedimenteret kalksten. Koh Bon tilhører (ligesom Koh Tachai) Similan National Marine Park og er meget populær blandt dykkere. Efter en lækker morgenmad på dækket er du klar til at udforske det farvestrålende liv under havoverfladen. Du snorkler normalt i en times tid ad gangen, inden båden bevæger sig videre til et nyt snorkling spot. Koh Bon er kendt som lidt af et hotspot for djævlerokker (mantas). Så er du heldig, og besøger øen i den rette sæson, støder du måske på en af de fantastiske skabninger. Men selv uden djævlerokker har Koh Bon sin egen unikke og specielle charme, og vores leverandør er stolte over, at være den eneste operatør af snorklingture, der tilbyder Koh Bon som en integreret del af turprogrammet. Udforsk den store diversitet i det krystalklare vand, nyd de smukke koraller og spændende tropiske fisk. Mens du boltrer dig i undervandsparadiset, tryller besætning frokost frem på båden. Efter frokost sejler du videre mod øen Koh Tachai - en af de smukkeste øer i Similan National Marine Park. Reggae Queen er den eneste snorklingbåd, der stopper ved Koh Tachai. Den sydlige spids af Koh Tachai kaldes ”Pinnacle”, og med en smule held vil der (afhængig af sæsonen) være mulighed for at snorkle med djævlerokker, hvalhajer og tusindvis af barracudaer. Sejlturen til Koh Tachai tager et par timer, så du har god tid til at slappe af på soldækket, læse en bog eller tage en lur. Efter snorkelturen sejler båden ud til Surin National Park men solen går ned og en lækker, velfortjent thaimiddag serveres på dækket. I morgen venter endnu en dag fyldt med snorkling eventyr(M,F,A)
3. dag: Surin Islands og “Monken” landsbyen
Når solen står op, vil du for alvor kunne se, hvilket fantastisk område du er havnet i! Efter endnu en lækker morgenmad på dækket, er det tid til at nyde Surin øerne – et at turens absolutte højdepunkter. Øgruppen er et mekka for snorklingfans og tilbyder en række snorkling perler med farverige koraller på lavt vand, utallige fisk og uberørte strande. Dagens snorkling starter ved ”Chong Kad Bay”, hvor du finder optimale forhold under havoverfladen med smukke, farvestrålende koraller og masser af dyreliv. Du nyder undervandslivet et par timer, inden du begiver dig i land på øen for at besøge et mindre ”Monken” havsigøjner samfund. Dette besøg er med til at gøre netop denne snorkling tur helt unik, da vi er de eneste der besøger havsigøjnernes landsby og fletter det kulturelle aspekt ind i programmet. Du går lidt rundt i landsbyen, og oplever hvordan ø-livet former sig for disse søfarere. Besøget foregår naturligvis altid med respekt for deres kultur og tro, og med dette i tankerne skal du klæde sig passende, når du besøger landsbyen. Benyt muligheden og køb nogle unikke souvenirs med hjem. Monken folket laver smukke og finurlige, små nipsgenstande, og de vil være taknemmelige for den lille ekstra indkomst. Efter besøget sejler en traditionel Monken taxa dig til ”Kra Thing Bay”, hvor du følger en sti tværs over øen til ”Mai Ngam Bay”. Her står den på afslapning på stranden og i vandet - er det den rigtige tid på året, kan du være heldig at svømme med babyhajer i mangroven. Dagens næstsidste dukkert bliver i ”May Yai” bugten. Her kan du igen nyde det krystalklare vand og beundre de smukke koraller og spændende tropiske fisk. Op ad eftermiddagen ankommer du til dagens sidste snorklingstop ved bugten ”Turtle Bay". Har du lyst, kan du også komme med båd over til hovedøen til lidt strandhygge, badning og afslapning. Om aftenen, når båden lægger til for natten, forkæles du med endnu en lækker grillmiddag på dækket af Reggae Queen.(M,F,A)
4. dag: Surin snorkling – Kura Buri – Khao Lak
Det er din sidste dag ombord på Reggae Queen, og efter et solidt morgenmåltid er du klar til at springe i det smukke farvand omkring ”Phak Kat Bay” på udkig efter flere fascinerende havdyr og farverige koraller. Din sidste dukkert i denne omgang bliver i ”Lobster Bay” – et af de bedste snorklesteder i dette område af Andamanerhavet – ja, måske ét af de bedste i verden! Mens Reggae Queen sejler mod land, nyder du din sidste frokost ombord, inden båden ankommer til Kura Buri på fastlandet hen på eftermiddagen. Herfra er der godt halvanden times kørsel tilbage til Khao Lak, inden det, efter en uforglemmelig Andaman snorkling liveaboard, er blevet tid til at sige farvel.(M,F

Overnatninger

3 overnatninger i dobbelt kahyt (køjeseng) ombord på båden MV Reggae Queen med fælles toilet og bad.

Bemærkninger

Selvom selve Koh Tachai pt er lukket for turister lægger båden til udenfor øen på andre snorkelsites, der er uberørte af turister.

Koh Bon og Koh Tachai. Disse to øer har hver deres egne kvaliteter, der gør dem unikke. Koh Bon er kendt for hyppige observationer af djævlerokker, mens Koh Tachai er mindre besøgt end de populære naboer, og derfor føles mere uforstyrret. Begge øer er en del af Similan Islands National Marine Park.

Da alle øerne hører til blandt de bedste snorklesteder i Thailand, ville det være rigtig svært at vælge mellem dem. Det ville også være tidskrævende at besøge dem alle på dagsture, ligesom nogle af øerne ikke er tilgængelige for dagsturister. Så en snorkling liveaboard er klart den bedste måde at opleve nationalparken på. Båden kan ændre ruten undervejs, for at finde de mindst turistede steder, du vågner op omkring de smukke øer og ankommer derfor altid først og samtidig oplever du alle højdepunkter fra Koh Bon, Koh Tachai og Surin øerne.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan oplevelsen ændres?

Du kan sammensætte vores ture og oplevelser præcis som du ønsker det med andre ture og oplevelser samt overnatninger og transfers m.m. Denne oplevelse er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Turen kører som udgangspunkt hver onsdag og søndag i sæsonen. Forhør dig hos din rejsekonsulent omkring startdatoer, så det passer ind i netop dit rejseprogram.

Gruppestørrelse

Turen gennemføres ved min. 6 personer og maksimum 18 personer.

Oktober - maj

Pakkeliste

 • Luftigt og behageligt tøj til varmt klima
 • Let bomuldstøj med lange ærmer/ben (beskyttelse mod evt. myg ved solnedgang)
 • Evt. en varm trøje til kølige aftener
 • Badetøj
 • Solhat/kasket
 • Solbriller og vandfast solcreme
 • Myggespray
 • Kameraudstyr
 • Lommepenge
 • Personlig rejseforsikring
 • Det er vigtigt, at du medbringer dit pas, da du bevæger dig i et grænseområde

Prisen er inklusiv

 • 3 overnatninger i delt dobbelt kahyt på MV Reggae Queen
 • Ture, måltider og snorkling i henhold til programmet
 • Vand, softdrinks, kaffe og te ombord på båden
 • Snorkeludstyr (snorkel, maske og svømmefødder) stilles til rådighed - skal erstattes hvis det går i stykker

Prisen er eksklusiv

 • Flybillet t/r til Danmark
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Øl og alkoholiske drikkevarer på båden
 • Nationalpark gebyr på THB 1000
 • Drikkepenge - I Thailand er det god skik at give guide og besætning drikkepenge efter endt tur (på denne tur anbefaler operatøren THB 500, men det er valgfrit)

Prisbemærkning

Den nedre og øvre aldersgrænse for deltagelse på båden er 7 år og 75år.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Servicecentre i Thailand

Vores centre hjælper dig, når du er afsted.

Thailand, Bangkok

Jysk Servicecenter Bangkok finder du ved siden af Chamberlain Hostel. Her sidder serviceguider klar til at besvare dine spørgsmål og dele ud af deres brede rejseerfaring, så du kan få mest muligt ud af din rejse i Østen.

Læs mere

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top