Drømmer man om at sætte kurs mod fjerne kyster og sejle i Havanas kølvand, kan man nu komme med på et særligt eventyrcruise i Fransk Polynesien med Jysk Rejsebureau.

Fragtskibet Aranui 5 besøger bounty-øer, der ellers kan være svære at komme ud til - og mens skibet losser og laster i havnen, udforsker passagererne øernes natur, kultur og undervandsliv.

Nu får danskere med en søfarer i maven mulighed for at opleve nogle af Stillehavets smukkeste bounty-øer i kølvandet på Havana fra tv-succesen Kurs mod fjerne kyster: Jysk Rejsebureau har netop introduceret et helt særligt eventyrcruise med cargoskibet Aranui 5, der sejler rundt i Fransk Polynesien - og mens skibet losser og laster i haven, kan passagererne tage med en lokal guide ud og opleve naturen og lokalsamfundet på øerne eller udforske det farverige liv under havoverfladen.

- At sejle med fragtskibet gør det muligt at opleve øer, som ellers er tidskrævende at komme til med fly og øvrig transport. I løbet af 14 dage skal deltagerne bl.a. besøge de fortryllende Marquesas-øer, der er kendt for deres fascinerende historie, kultur og natur, og snorkelparadiset Fakarava, hvor man - ligesom familien Beha - kan komme tæt på tusindvis af hajer. Senere på turen kan de udforske undervandslivet i Rangiroa, der er en af verdens største atoller - en lagune omkranset af koralrev - og dase i det kridhvide sand på bounty-øen Bora Bora, fortæller Jysk Rejsebureaus direktør, Niels Amstrup, om sejlturen.

Historieundervisning ombord
Ombord på skibet bor de rejsende i værelser af varierende størrelse - fra såkaldte "dorms" til dobbeltværelser. For selvom Aranui 5 er et fragtskib, har det undergået en mindre ombygning for at kunne medtage passagerer. Bl.a. har skibet fitnesscenter, restaurant, bar, butik og en lille pool. Dog er underholdningen ombord på Aranui 5 lidt anderledes end på almindelige cruise-skibe:

- Der er "undervisning" ombord, så man kan lære mere om de forskellige rejsemål og på den måde udnytte rejsetiden hen mod næste destination. Eksempelvis kan man høre om den polynesiske historie og de forskellige øer og områder. Det er med til at give rejseoplevelsen lidt flere lag, forklarer Niels Amstrup.

Øget efterspørgsel på eventyrcruises
Det atypiske Stillehavscruise er et resultat af en øget efterspørgsel på eventyrlige cruise-oplevelser.

- Vi har haft stor succes med lignede sejlture i fx Filippinerne og Thailand - og det er faktisk både unge backpackere og rejselystne ældre, der vælger den ferieform. Fælles for dem er ønsket om en rejseoplevelse ud over det sædvanlige. For nylig har vi også lanceret eventyrcruises i henholdsvis Antarktis og Alaska. I forhold til almindelige cruiseskibe er man relativt få gæster ombord. Det giver en mere intim oplevelse, som mange godt kan lide, siger Niels Amstrup.

Praktisk information
Sejlturen i Fransk Polynesien med Aranui 5 tager 7, 10 eller 14 dage. Jysk Rejsebureau anbefaler 14-dages turen, så der er tid til at opleve kulturen og landet. Mad og udflugter er inkluderet. Pga. vejret anbefales det at rejse i juni, juli eller august. Jysk Rejsebureau laver rejser til stort set alle øer i Fransk Polynesien, så drømmer man om at forlænge rejsen for at opleve flere øer, er det også muligt.

Se rejsen her

Eventyrcruise, Fransk Polynesien
Til top