Planlægger man at tilbringe årets sommerferie på roadtrip i USA, er det ved at være sidste udkald for at få det planlagt - de mest populære nationalparker og storbyer melder nemlig snart udsolgt, lyder rådet fra rejsearrangøren Jysk Rejsebureau. Alligevel bør man ikke afskrive drømmen om en USA-ferie til sommer; der gemmer sig også fantastiske oplevelser i mange af de mindre kendte stater.

Drømmer man om at cruise gennem USA til sommer og få krydset de mest ikoniske storbyer og nationalparker af sin bucket list, er det snart ved at være for sent, hvis man endnu ikke har fået booket sin rejse. Det fortæller Jysk Rejsebureau, der årligt skræddersyer 21.000 rejser til hele verden.

- De mest populære nationalparker og storbyer er snart udsolgt. Vil man fx overnatte inde midt i Yellowstone, Yosemite eller Grand Canyon, er det snart ved at være for sent. Og fra tidligere år ved vi, at de centrale hoteller i fx Los Angeles, New York og Las Vegas også er godt på vej til at blive udsolgt i sommerperioden, fortæller Niels Amstrup, direktør i Jysk Rejsebureau, der i 2018 endnu engang slog sine egne rekorder på antal solgte USA-rejser - hvilket gør destinationen til den absolutte bestseller hos rejsearrangøren, der har kontorer i Aarhus, Aalborg, Herning, København og Kolding.

Den store interesse for USA skyldes ifølge direktøren flere forskellige ting:

- Først og fremmest er det et supernemt land at rejse i, og de lokale er meget imødekommende. Samtidig har landet en enorm variation i oplevelser med utroligt flotte nationalparker og ikoniske storbyer. Det giver mulighed for, at alle familiemedlemmer kan få en feriedrøm opfyldt på rejsen: uanset om man drømmer om vandring i naturen, spændende historiske oplevelser, hæsblæsende forlystelsesparker eller at besøge de storbyer og cafeer, man kender fra film og serier, forklarer han.

Mange andre amerikanske roadtrip-muligheder
Er man kun netop begyndt at samle inspiration til årets sommerferie, er der dog ingen grund til helt at give afkald på drømmen om at holde ferie på den anden side af Atlanten. USA gemmer nemlig på mange andre rejseoplevelser end Vestkysten og Florida, der er blandt de mest kendte rejsemål herhjemme.

- I stedet kunne man fx tage til den sydlige del af USA og besøge Texas, Louisiana og New Mexico. Her får man sydstatscharme, masser af kultur og rigtig lækker mad. Man kan også tage til Seattle og herfra køre ned til San Fransisco - igennem Oregon, hvor den største by, Portland, bl.a. er kendt for sine mange cykelstier, frisindede indbyggere, små mikrobryggerier samt nye trends som fx gede-yoga. Oregon har også smuk natur og en ret overset nationalpark, Crater Lake. En tredje mulighed er at flyve til Denver og tage nordpå til Black Hills, hvor man bl.a. har Mount Rushmore, der også er kendt for sine store bisonflokke, mammutudgravningerne i Hot Springs og den unikke Badlands Nationalpark. Dette område er stadig ret uopdaget, så der vil man kunne booke lidt senere. En fjerde mulighed er en roadtrip langs Østkysten - fra New York eller Washington, igennem South Carolina ned til Florida, foreslår Niels Amstrup.

Jo før du booker, jo billigere
Ved man allerede nu, at man skal til USA i 2020, kan man næsten ikke gå i gang med planlægningen tidligt nok, slår direktøren fast:

- Hvis man vil være sikker på at få sine drømme opfyldt, bør man booke fly og overnatningssteder 9-11 måneder før afrejse. Men faktisk kan man sagtens booke autocamper til sommeren 2020 allerede nu - og jo før du booker, jo billigere får du det.

Praktisk information
Se alle Jysk Rejsebureaus rejseforslag til USA her

Alle rejseforslag kan tilpasses individuelle ønsker, ligesom der også er mulighed for at skræddersy rejseruter helt fra bunden.


Henning og herman usa
Til top