Danskerne løber som aldrig før - også på ferien. Derfor har Jysk Rejsebureau skabt et nyt rejsekoncept, hvor ben og løbesko er det primære transportmiddel. Første urbane løberejse går til New York City, hvor deltagerne bl.a. skal udforske lokale markeder, bryggerier og foodtrucks på Manhattan, i Brooklyn og i Harlem.

Løbeentusiaster, der drømmer om at skifte de danske landeveje og bøgeskove ud med brede fortove og skyskrabere, får nu mulighed for at komme på en helt særlig type storbyrejse. Jysk Rejsebureau satser nemlig som noget nyt på oplevelsesrejser for grupper, hvor transportmidlet hovedsageligt er deltagernes ben og løbesko.

- Rigtig mange løber i dag regelmæssigt. Og mens det før i tiden var en rigtig stor bedrift at gennemføre fx et maraton, er det noget, mange gør i dag. Det påvirker også tendenserne inden for rejser, og vi ser flere og flere, der gerne vil være aktive på ferien - fx ved at løbe, cykle eller trekke, siger Niels Amstrup om ideen bag det nye koncept.

Den første aktive grupperejse går til New York City, hvor 20 løbere kan få en bid af det store æbles mange kulturer og kvarterer.

- Når man løber rundt, får man nogle helt andre oplevelser, end hvis man rejser med fx taxa eller metro fra nabolag til nabolag. Man kommer igennem nogle mindre kendte kvarterer og kommer tættere på de lokales hverdagsliv - og får sandsynligvis også nogle andre madoplevelser, end man ville få på en almindelig storbyferie, forklarer Niels Amstrup, direktør hos Jysk Rejsebureau.

I de lokales fodspor
Gruppen, der forventes at bestå af 20 løbere inklusiv guide, skal på en uge udforske bl.a. Manhattan, Brooklyn og Harlem. I sidstnævnte kvarter er det lokale løbefællesskab, Harlem Runners, med som guider.

- Vi lægger vægt på, at man oplever byen i de lokales fodspor og bl.a. løber forbi lokale markeder og små bryggerier og spiser ved lokale foodtrucks. Det bliver i langsomt tempo og med masser af stop undervejs - også pga. de mange lyskryds og store menneskemængder, som der uundgåeligt vil være nogle steder. Desuden skal der også være tid til at tage billeder osv. undervejs, siger Niels Amstrup om den urbane løbeoplevelse, der dog kræver en vis form:

- Fordi det er nogle lange ture og over mange dage, anbefaler vi, at man normalt løber to til fire gange om ugen. Samtidig er det en fordel, hvis man har løbet - eller trænet op til - halvmaraton inden turen.

Kombinér med road trip eller badeferie
Ud over de mange nabolag får løberne også mulighed for at snøre løbeskoene i nationalparken Bear Mountain State Park, der ligger en times kørsel fra New York. De syv dage, rejsen varer, er dog ikke udelukkende afsat til løb.

- Der vil være løbeture enten om formiddagen eller eftermiddagen, og så kan man tilbringe den øvrige tid, som man vil. Så selvom ens kæreste, ægtefælle eller ven ikke er løber, kan man sagtens rejse afsted sammen, fortæller Niels Amstrup og tilføjer, at løberejsen også er ideel at kombinere med fx road trip i USA eller badeferie i fx Florida eller Caribien.

Planen hos Jysk Rejsebureau er at udvide løberejsekonceptet til også at omfatte andre spændende storbyer og lande.

Praktisk information

Løberejsen til New York City finder sted den 24.-31. marts 2018. Turen har plads til 19 løbende deltagere.

Se hele programmet her:

Brooklyn Bridge med North Brooklyn runners, New York
Til top