Lærere på ungdomsuddannelser over hele landet er allerede nu i gang med at planlægge forårets studierejser. Og der er god grund til at prioritere projektet - både for at spare penge og for at sikre, at der ikke bliver komplet udsolgt. Det erfarer Jysk Rejsebureau, der årligt sender tusindvis af unge på studietur. Ifølge direktøren er især klassikere som London, Paris og Berlin i høj kurs - men også oversøiske storbyer vinder frem som studierejsemål.

Lærerne på landets ungdomsuddannelser er knap vendt retur fra sommerferie - og alligevel er mange af dem allerede begyndt at planlægge forårets studierejser for eleverne. Faktisk er ugerne op mod efterårsferien højsæson for at booke forårs-studierejser - og der er flere grunde til at have studierejser øverst på dagsordenen efter ferien.

- Rigtigt mange gymnasier og handelsskoler rejser på studierejse i de samme uger op til påske - og mange af dem har de samme rejsemål i kikkerten. Derfor anbefaler vi stærkt, at man planlægger rejsen så tidligt som muligt. Først og fremmest for at spare penge, da priserne kun stiger herfra - men også fordi det senere hen faktisk kan blive svært at finde hostels i fx London, fordi de simpelthen bliver udsolgt, forklarer Niels Amstrup, direktør hos Jysk Rejsebureau, der hvert år sender tusindvis af studerende på studietur - og har oplevet klasser, der har været for sent ude:

- Risikoen er jo, at man må sadle helt om. Vi har fx hjulpet flere klasser, der egentlig havde planlagt en tur til London - men som måtte tage til Manchester eller Glasgow i stedet. Så på de skoler, hvor det er muligt, anbefaler vi at opstarte processen allerede inden sommerferien, siger direktøren.

Flere vælger oversøiske studieture
Selvom de klassiske, europæiske studierejsedestinationer som London, Paris og Berlin fortsat er i høj kurs, oplever Jysk Rejsebureau også en stigende interesse for oversøiske rejsemål.

- New York bliver mere og mere populært til studierejser. Det samme gælder Dubai og Beijing, hvor man får storbystemning som i New York, samtidig med at man kan opleve en helt anden kultur. Vi har også arrangeret en studietur til Filippinerne, hvor en klasse var med til at bygge et renseanlæg til en fattig fiskerlandsby - og vi har nogle idrætslinjer, der tager til Gardasøen og bruger en uge med fx mountainbike og sejlads, siger Niels Amstrup, der samtidig ser et andet rejsemål bevæge sig ind på hitlisten:

- Flere og flere tager til Sydafrika og Cape Town, hvor man kan opleve en helt anden kultur og få en masse historiske oplevelser relateret til fx apartheid og Nelson Mandela. Samtidig er her en fantastisk natur med mulighed for bl.a. bjergvandring og surfing samt et rigt dyreliv. Desuden er Sydafrika rigtig billigt lige nu - og det er samme tidszone som Danmark, hvilket er en stor fordel, hvis man kun skal være væk en uge.

Praktisk information
Jysk Rejsebureaus gruppeafdeling, der laver studieture, grupperejser og firmarejser, har 11 medarbejdere og omsatte sidste år for 60 mio. kroner. I første halvår 2017 øgede gruppeafdelingen omsætningen med 19 pct. ift. samme periode året før.

For at gøre det nemmest muligt for klasselærere rundt i landet at få planlagt forårets studietur i god tid, tilbyder Jysk Rejsebureau at sende rejsekonsulenter ud på uddannelsesinstitutionerne og skræddersy studieturen "live" på lærerværelset.

Læs mere om Jysk Rejsebureaus studieture her

Studietur, rom
Til top