Tryghedsgaranti ved køb af din rejse Læs mere
10 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 11.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Udforsk Kroatiens smukkeste nationalparker til fods, sejl kajak langs klippeøer omgivet af det azurblå Adriaterhav, og sug historien til dig i Kroatiens byer. Tilmed får du mulighed for afslapning og selvforkælelse undervejs på et lækkert resort. Vi har udvalgt forskellige typer overnatninger, som passer til det område og de omgivelser, du befinder dig i; hostel (i eget værelse med toilet/bad), b&b, lejlighed og resort. Rejsen kan dog skræddersyes præcis til dine behov, så overnatningsstandard kan op- eller nedgraderes, og ture/rejserute kan ændres. Du har lejebil på det meste af rejsen, og der er lagt masser af frihed i programmet og ideer til d-tours og seværdigheder, du kan opleve.

Rejsen starter i Zagreb, Kroatiens hovedstad, hvor du kommer til med fly fra Danmark. Lejebilen afhentes i lufthavnen og herfra kører du til dit hostel i byen. Her vil en lokal guide vise dig rundt i byen om eftermiddag og fortælle dig om Zagreb gennem sine øjne - det giver dig et unikt og personligt indblik i byen. Fra Zagreb kører du sydpå til den imponerende nationalpark, Plitvice, hvor du kan vandre ad gangbroer og stier blandt de mange vandfald, den frodige natur og de smukke søer. Der findes masser af vandreruter af forskellig længde og sværhedsgrad.
Fra Plitvice sættes kursen igen sydpå til den bjergrige nationalpark, Paklenica, hvor du finder mere end 150 km afmærkede trekkingruter. Her har du base de næste to nætter i en lejlighed i byen Starigrad Paklenica, som ligger få kilometer fra nationalparken. Smør en god madpakke og udforsk Paklenica National Parks dybe kløfter, grotter og nøgne klippetinder.
Næste stop på rejsen er den historiske og smukke kystby, Šibenik. Her bor du på det lækre resort, Amadria Park Hotel Jure, hvor der er rig mulighed for at hvile de ømme ben efter flere dage med vandring i nationalparkerne Plitvice og Paklenica. Er du frisk på mere trekking, så tag din bil og udforsk Krka National Park og de smukke klippetoppe ved Tulove Grede - begge steder kan du også besøge den dag, du kører fra Starigrad Paklenica til Šibenik.
Split er næste destination på dit aktive eventyr i Kroatien. På vejen kan du gøre stop ved Sitno Gornje, hvor du kan trekke cirka 300 højdemeter til toppen af bjerget Mosor. Udsigten fra toppen i 868 meters højde er fantastisk, og du vil kunne se Split by og de dalmatiske øer.
I Split afleverer du din bil, og tager derefter til dit hostel. Her kan du på egen hånd udforske de fantastiske ruiner ved Diokletians Palads, som er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Om morgenen mødes du med din kajakguide og tager på et 2-dages kajakeventyr i den dalmatiske skærgård. Her sejler du blandt klippeøer i det azurblå Adriaterhav, og der vil være mulighed for både snorkling og svømmeture. Efter en dag på havet slår du lejr på en af øerne, stiller telt op og nyder aftensmaden under den åbne stjernehimmel. Efter en nat i telt og en god morgenmad fortætter turen i kajak, og ender om eftermiddagen tilbage i Split. Her tager du tilbage på dit hotel og nyder den sidste aften i Kroatien med minder om et fantastisk ferieeventyr. Fra Split flyver du tilbage til Danmark.

Få information og fakta om Kroatien her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Kroatien her

Bedste rejseperiode

Der findes to slags klima i Kroatien:
 • I de sydlige kystområder ved Adriaterhavet er der tropisk middelhavsklima med varme somre og milde vintre. Den bedste rejseperiode her er fra slut april til og med oktober. Fra november til og med marts falder der en del mere regn, og temperaturen kan komme helt ned på frysepunktet.
 • Bjergene i den centrale og nordlige del af Kroatien byder på tempereret fastlandsklima. Det betyder kolde vintre med temperaturer, der kommer under frysepunktet. Til gengæld byder forårs-, sommer- og efterårsmånederne fra maj til oktober på behagelige temperaturer.
Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt til Kroatien er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Med fly fra Danmark til Zagreb
I dag starter dit aktive rejseeventyr til fantastiske Kroatien. Du flyver til Kroatiens hovedstad Zagreb, hvor du ankommer ved middagstid. Her afhenter du din lejebil og kører mod dit hostel, som ligger centralt i byen. Om eftermiddagen mødes du med din engelsktalende lokalguide, der vil tage dig rundt i hovedstadens snævre gader og smukke parker med fortællinger om historie, og hvordan det er for en lokal at leve i nutidens Zagreb. Efter turen kan du udforske det livlige cafeliv og de gode restauranter.
2. dag: Med bil fra Zagreb til Plitvice National Park (134 km)
Det anbefales at du sætter kursen fra Zagreb til Plitvice National Park om morgenen, så du får mest mulig tid til at vandre i den smukke natur, som nationalparken byder på. Køreturen tager cirka ca. to timer, og undervejs vil der være flere muligheder for at stoppe ind hos en af de lokale gårdbutikker eller supermarkeder, så du kan få handlet snacks og drikkevarer til dagens trekkingtur. Bemærk at kreditkort kan benyttes de fleste steder, men at vi råder til, at du hæver en smule af den lokale valuta ”kuna”, så man altid har kontanter på sig. Nationalparken Plitvice er på UNESCO's verdensarvsliste, og kan udforskes til fods ad gangbroer og stier, som tager dig igennem den spektakulære natur med turkisfarvede søer og plaskende vandfald. Her er vandreture af forskellig længde og sværhedsgrad. En ting er sikkert - nationalparkens skønhed vil overvælde dig med indtryk. Sidst på eftermiddagen tager du til dit b&b som ligger udenfor parken. Hvis du har overskud til det, så anbefaler vi at du om aftenen kører til restauranten Lička Kuća, hvor der serveres de bedste lokale specialiteter. Vær opmærksom på, at det at det på ingen måder er tilladt at bade i søerne eller i vandfaldene i Plitvice National Park. Dette er dog muligt i nationalparken Krka, som du besøger senere på din rejse.
3. dag: Med bil fra Plitvice National Park til Starigrad Paklenica (130 km)
Fik du ikke nok af de smukke vandfald og søer i Plitvice National Park, så er der igen mulighed for at udforske nationalparken denne dag, da der er en kort køretur til Starigrad Paklenica. Her venter endnu en af Kroatiens smukke nationalparker, Paklenica. Du får base i kystbyen Starigrad Paklenica, hvor du har en lille lejlighed med køkken. På vejen til Starigrad Paklenica kan du vælge at lave en d-tour til Krupa River, hvor du kan trekke i den smukke kløft og besøge landsbyen Kaštel Žegarski .
4. dag: Trekking i Paklenica N.P.
I dag har du rig mulighed for at trekke langs de mere end 150 km afmærkede ruter i nationalparken Paklenica. Ruterne tager dig igennem betagende bjerglandskaber mellem dramatiske klippeformationer og dybe kløfter og udsigter til Adriaterhavet. Du kan også prøve kræfter med nogle af de mere end 400 klatreruter af forskellig sværhedsgrad, cykle eller ride i nationalparken.
5. dag: Med bil fra Starigrad Paklenica til Šibenik via Tulove Grede og Krka N.P. (166 km)
Der venter i dag en fantastisk køretur til Šibenik med stop ved de imponerende, nøgne klippeformationer, Tulove Grede, og ikke mindst nationalparken Krka. Begge stop byder på fantastisk trekking, men i nationalparken Krka kan du også få dig en forfriskende svømmetur i de krystalklare søer og smukke vandfald. Sidst på eftermiddagen ankommer du til den historiske kystby Šibenik, hvor det er blevet tid til afslapning på Amadria Park Hotel Jure. Her har du to nætter, og kan nyde udsigten over havet til en god bog eller tage en svømmetur i poolen.
6. dag: Afslapning i Šibenik
Du har hele dagen fri til enten at slappe af på dit resort, tage tilbage og udforske flere af de mange trekkingsruter i nationalparken Krka, eller udforske Šibenik. Šibenik er den ældste by ved Adriaterhavet med et indbyggertal på cirka 35.000. Byens gamle bydel byder på charmerende stenbelagte gader, 24 kirker, middelalderfortene St. Michael’s Fortress og St. Nicholas Fortress, som blev brugt som kulisse til flere scener fra serien ”Game of Thrones”. (M)
7. dag: Med bil fra Šibenik til Split via Mt. Mosor (78 km)
Split er næste destination på dit aktive eventyr i Kroatien. På vejen kan du gøre stop Sitno Gornje, hvor du kan tage trekke cirka 300 højdemeter til toppen af bjerget Mosor. Udsigten fra toppen i 868 meters højde er fantastisk, og du vil kunne se Split by og de dalmatiske øer. I Split afleverer du din bil, og tager derefter til dit hostel. Resten af dagen kan du bruge på at tage på opdagelse i Splits gamle bydel. Her ligger den romerske kejser Diocletians gigantiske palads, som stammer tilbage fra omkring 300 e.Kr. Ruinerne efter Diokletians Palads, som er på UNESCO's Verdensarvsliste, ligger spredt ud over den gamle bydel - det er som at vandre rundt i et stort museum med frugt- og grøntsagsmarked, fiskemarked og små hyggelige butikker. Lige udenfor paladset ligger havnepromenaden Riva med sine hyggelige restauranter og cafeer, hvor turister og lokale samles til aftenens korzo (social sammenkomst) til et glas vin eller espresso. (M)
8. dag: Kajakeventyr til Drvenik Veli og Ciovo
Dit kajakeventyr starter med at du møder din guide, som skal med på turen. Efter en introduktion tager du hen til landsbyen Vinisce, som er udgangspunkt for turen. Her får du en detaljeret ruteintroduktion og orientering om udstyr, kajakteknik og sikkerhed på havet. Du pakker din bagage for de næste to dage i drybags, og resten lader du stå på dit hostel i Split. Herefter er du klar til at tage på eventyr i den dalmatiske bugt. Fra den beskyttede bugt i kystbyen Vinisce padler du over kanalen til øen Drvenik Veli (Big Drvenik) og landsbyen af samme navn. Denne gamle fiskerby lever stadig i det langsomme tempo, som man kunne forestille sig fra for 100 år siden. Skjult fra masseturismen er denne ø med kun 150 beboere en perfekt første destination på kajakturen. Når du når den sydlige side af øen, kommer du til den berømte "Blue Lagoon" eller Krknjaši, hvor du kan tage et hvil. Krknjaši er en af de mest populære naturlige bugter ved Adriaterhavet. Kombinationen af krystalklart hav og sand giver lagunen en fantastisk turkis farve. Herfra fortsætter du til øen Ciovo. Her slår du lejr på en campingplads. Her vil du sammen med guiden lave jeres aftensmad, som nydes under den åbne stjernehimmel. Godt brugt efter en dag på havet kryber du til køjs i dit telt. (F,A) Rute: Vinisce - Drvenik Veli - Ciovo Længde: 17-18 km
9. dag: Kajakeventyr fra Ciovo via Our Lady of Prizidnica og tilbage til Split
Efter morgenmaden pakkes lejren sammen og du fortsætter rejsen langs Ciovo’s uberørte kyst mellem klipper og strande. Der gøres flere stop undervejs, hvor du kan få dig en forfriskende svømmetur eller en snorkeltur. Herefter sejler du Our Lady of Prizidnica, en smuk kirke fra år 1546, som ligger skjult mellem klipper. Herfra krydser du kanalen tilbage til Vinisce, og køres tilbage til Split, hvor du kan nyde resten af aftenen på egen hånd. (M,F) Rute: Ciovo - Our Lady of Prizidnica - Vinisce Længde: 16-17 km
10. dag: Retur mod Danmark fra Split Lufthavn
Med masser af fantastiske rejseminder og fede oplevelser i bagagen, tager du en bus eller taxa til Split lufthavn, hvorfra du flyver tilbage til Danmark med ankomst samme dag

Overnatninger

1 overnatning på Hostel Bureau i Zagreb
1 overnatning på Etno Garden b&b ved Plitvice N.P.
2 overnatninger i lejlighed i Starigrad Paklenica
2 overnatninger på Amadria Park Hotel Jure i Šibenik
1 overnatning på 101 Dalmatinac Hostel i Split
1 overnatning i telt på øen Ciovo
1 overnatning på 101 Dalmatinac Hostel i Split

Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra budgethoteller til boutique- og luksushoteller i Kroatien.

Bemærkninger

Den 2-dages kajaktur er ikke fysisk krævende, du skal blot være i almindelig god fysisk form, og kunne sidde i en kajak en hel dag. Ruten går langs beskyttede kyststrækninger, og derfor kan alle deltage fra nybegyndere til erfarne kajakroere. Hvis du er bekymret for om to dage i kajak bliver for meget, så kan du vælge at tage på en 1-dagstur eller måske deltage i et begynderkursus i Danmark inden du booker rejsen.
Du får udleveret fuld kajakudrustning: pagaj, spraydeck og redningsvest. De kajakker, der benyttes, er stabile havkajakker, så både erfarne og nybegyndere kan trygt og sikkert deltage i turen. Du får også udleveret en dry-bag til den bagage, du medbringer på kajakturen, og den resterende bagage kan du stille på dit hotel i Split.
Tryghedsgaranti

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Rejseforslaget kan startes på udvalgte rejsedatoer. Kontakt en rejsekonsulent for specifikke datoer.

Gruppestørrelse

Du er på egen hånd under hele rejsen og både byrundturen i Zagreb og den 2-dages kajaktur fra Split er privatture.

Maj - oktober

Pakkeliste

 • Gode vandresko eller vandrestøvler
 • Lange og korte trekkingbukser
 • T-shirts og langærmet trøje/skjorte
 • Gode sandaler
 • Let regnfrakke
 • Evt. guidebog
 • Mindre vandrerygsæk
 • Badetøj
 • Evt. snorkel og maske
 • Internationalt kørekort
 • Kreditkort

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Zagreb // Split - Danmark (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • 1/2-dagstur med engelsktalende guide i Zagreb
 • 2-dages kajaktur med engelsktalende guide og alt udstyr
 • Måltider ifølge program
 • 7-dages billeje med afhentning i Zagreb lufthavn og levering i Split inkl. fri kilometer, kasko- og ansvarsforsikring med selvrisiko på 0 kr. - betingelser gælder, kontakt os for nærmere information

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider, som ikke er nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Udflugter ikke nævnt i programmet
 • Entré til attraktioner/nationalparker
 • Drikkepenge
 • Transport fra Split til lufthavnen ved afrejse (kan tilkøbes)
 • Envejsleje på billeje som udgør cirka DKK 600,-

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i en lavsæsonpris. Reservationer i højsæsonen (fx sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top