Info om din rejse og Covid-19 Læs mere
Du behøver hverken sælge alle familiens ejendele for at få værdifulde ferieminder med hjem for store og små - eller tage på all-inclusive charterferie. Faktisk kræver det ikke særlig meget at drage på et eventyr, der for altid vil være en del af jeres familiefortælling.

Når man hører om familier, der har solgt hus og bil for at bruge et år på at rejse jorden rundt, reagerer de fleste med at sige, at det gad de også godt.
For hvem ville ikke gerne give deres børn den ultimative undervisning i verden, geografi, kulturer og historie, samtidig med at man får nogle fælles minder med børnene, mens de endnu er så små, at de stadig godt gider bruge deres ferie med deres forældre?

Det er desværre bare sjældent, at man har så unik en mulighed for at tage familien med i bagagen og ud i verden. Men dette er ikke ensbetydende med, at I som familie behøver at indlogere jer på et charter-hotel eller købe en ufleksibel pakkerejse, hvis det ikke er det, I ønsker.

Oplevelser og strand


Hos Jysk Rejsebureau hjælper de hvert år mange familier til at få luft under vingerne og komme afsted på drømmerejsen. Her har de altid mulighed for at lægge et aktivt element ind i familierejserne, fortæller Betina Skjødt Hansen, rejsekonsulent i Jysk Rejsebureau Aarhus.

”Mange vil gerne have oplevelser og slutte af med strand, eksempelvis safari i Masai Mara og badeferie på Diani Beach eller kulturoplevelser i det asiatiske, hvor der også er et væld af strande at afslutte ferien med,” forklarer hun og tilføjer, at destinationen ikke kun kommer an på børnenes alder, men også børnenes og forældrenes indstilling.

Betina Skjødt Hansen har flere gange solgt Jysk Rejsebureaus Umpang trek i Thailand til familier med børn på fra 8-9 år og op. Med stor succes, netop fordi der tages en række hensyn til familiens mindste:
”Man skal altid tænke på, at der gerne må være kortere transporttid når man rejser med børn, samt en base for familien, hvorfra de kan drage på dagsture. Men børn er forskellige, og derfor vil hver familie altid blive rådgivet gennem den dialog, som jeg har med kunderne.”

Vi gider ikke daseferier


En rundspørge som rejsebureauet har lavet blandt 1427 rejsende viser da også, at det generelt er sådan, at vi danskere foretrækker at rejse – at være aktive på vores ferie. Hele 34 procent svarer, at de gerne vil have kulturelle oplevelser, når de rejser. På andenpladsen kommer at være og leve i naturen, som det mest foretrukne. Det ville hele 19 procent af de adspurgte gerne, hvor 17 procent direkte svarer, at de gerne vil være fysisk aktive og cykler, trekker og løber, hvor end de kommer frem. Kun 15 procent af de adspurgte vil bare gerne ligge ved poolen og dase den på deres ferie.
Og ifølge rejsekonsulent Betina Skjødt Hansen, skal man ikke undervurdere værdien af at at drage på aktive rejser med sine børn.
”Det er sundt for børn i alle aldre, og de får en oplevelse af, at de kan klare noget – overvinde noget. Og både forældre og børn får en ægte interaktion med de lokale, når man har børn med, for de er gode icebreakers, i mødet med den nye kultur. Så dermed får forældrene også noget ekstra ud af det,” afslutter hun.

Gode destinationer for familierejser:
Roadtrip i USA
Safari i Afrika
Trekking og snorkling i Sydøstasien
Roadtrip i Australien
Ø-hop, snorkling og homestay på Filippinerne

Mød Betina og andre erfarne rejsekonsulenter, der selv har rejst med familien, når Jysk Rejsebureau sætter fokus på Rejser med børn tirsdag den 28. oktober i Århus.
Snorkling med børn
Til top